Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

OLYMPIC AIR + AEGEAN ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑ

Επήλθε συμφωνία μεταξύ των βασικών μετόχων της Olympic Air και Aegean με σκοπό τη συγχώνευση των εταιρειών σε μια. Συμφωνήθηκε, επίσης, η νέα εταιρεία θα εισηχθεί στο χρηματιστήριο. Οι δυο παλαιές εταιρείες θα αποτελούν θυγατρικές της εισηγμένης.
Το σήμα της νέας εταιρείας θα είναι αυτό της Olympic Air ενώ μέχρι να γίνει η συγχώνευση θα χρησιμοποιούνται αυτά της Aegean.
Βέβαια η συμφωνία θα επικυρωθεί από της Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο όμιλος Βασιλάκη βασικός μέτοχος της μιας και η MIG βασικός μέτοχος της άλλης θα έχουν ισότιμη μετοχική συμμετοχή στην ενοποιημένη εταιρεία ενώ ως μέτοχοι οι όμιλοι Λασκαρίδη, Β. Κωνσταντακόπουλοι, Γ. Δαυίδ, Λ. Ιωάννου και Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο σχήμα δημιουργώντας τον εθνικός αερομεταφορέα, σημαντικό βήμα προόδου γαι τη χώρα.
Ο κ. Βασιλάκης έκανε την εξής δήλωση: 'Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της Aegean υλοποιείται ένα όραμα για καινοτόμες ποιοτικές υπηρεσίες με σημαντικές επενδύσεις. Τα μεγέθη των ανταγωνιστών στις αερομεταφορές της ΕΕ καθιστούν αναγκαία τη σύνθεση των ελληνικών δυνάμεων για να πετύχουμε αυτοδύναμη κάλυψη των αναγκών της στρατηγικής μας βιομηχανίας, του τουρισμού, επέκταση των επιλογών προορισμού για τους καταναλωτές αλλά και να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ελληνικών εταιρειών και την απασχόληση στον κλάδο'.
Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε τα εξής: ' Οι σημερινές συγκυρίες τόσο της Ελληνικής οικονομίας όσο και του κλάδου των αεροματαφορών επιβάλλουν συγκέντρωση δυνάμεων για τη διατήρηση ανταγωνισυτικών τιμών στους καταναλωτές, την προσπάθεια θέσεων εργασίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε Ευρωπαϊπο επίπεδο. Η συγχώνευση των δύο εταιορειών επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους και παράλληλα διατηρεί και γιαντώνει το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ που είναι κομάτι τηυς εθνικής μας παράδοσης και περιουσίας και κάνει υπερήφανους τους Έλληνες'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: