Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΜΟΛΟΓΟ

Κι ενώ οι αγορές περίμεναν την νέα έκδοση ομολόγου Ελληνικού δημοσίου, η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει αποφασίσει, τουλάχιστον προς το παρόν, την έκδοση.
Έστι το τοπίο παραμένει θολό και δημιουργεί νέους προβληματισμούς. Αν η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ρευσότητα σ' αυτή τη φάση μάλλον είναι θετικό στοιχείο για τις αγορές και για την οικονομία. Φαίνεται ότι η κατάσταση είναι σε έλεγχο κι επομένως οι διαχειριστές βλέπουν πιο καλά την κατάσταση.
Αν η κυβέρνηση δεν προχωρά στην έκδοση διότι θέλει να μην δανειστεί σ' αυτή τη συγκυρία, με υψηλό κόστος, τότε και πάλι θα ήταν ένα θετικό στοιχείο. Οι αντοχές της οικονομίας μάλλον είναι μεγαλύτερες απ' ότι ήθελαν κάποιοι να παρουσιάζουν.
Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει αναλάβει την πίεση στις Ευρωπαϊκές χώρες να πείσει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική στήριξη περισσότερο παρά την οικονομική. Αυτό, βέβαια, σημαίνει κια από μόνο του δανεισμό σε χαμηλότερα επίπεδα, πράγμα που επιθυμεί η κυβέρνηση διακαώς.
Τα spreads που αποτελούν ένα δείγμα πρόθεσης των επενδυτικών οίκων για διακράτηση ή αγορά Ελληνικών ομολόγων και σε καμιά περίπτωση πωλήσεις βρίσκονται περί τις 320 μονάδες βάσης, φανερώνοντας στάση αναμονής.
Θα δούμε ποιός θα κάνει το πρώτο βήμα. Το επόμενο θα δείξει την τάση και πού θα οδηγηθουμε βραχυπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: