Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ. ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Με κέρδη 1,27% έκλεισε το χρηματιστήριο σήμερα. Ο γενικός δείκτης ανακάμπτωντας τουλάχιστον για σήμερα βρέθηκε στις 1882,10 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών στα 27.984.951 τεμάχια με αξία 136.500.214 ευρώ πολύ χαμηλός που δείχνει την ατονία και την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους επενδυτές ή ακόμη και την αναζήτηση τάσης.
Στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια έκλεισαν επίσης με άνοδο. Η Γερμανία κέρδισε 0,57%, η Αγγλία 0,92% και η Γαλλία 0,61%.
Στη Νέα Υόρκη αυτή την ώρα σημειώνονται μικρά κέρη 0,21%.
Το spread έκλεισε στις 336 μονάδες βάσης αναμένοντας η αγορά των ομολόγων την νέα έκδοση 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού δημοσίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει απόδοση 6,8%-6,9% ενώ η απόδοση του Ισπανικού 15ετούς που εκδόθηκε χθες με επιτυχία είχε απόδοση 4,67%.
Το swap του Ελληνικού δημοσίου έκδοσης 2001 για το οποίο γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες ύστερα από την αποκάλυψή του εξατάζει με περισυλλογή η ΕΕ. Αν αποδειχθεί ότι υπήρξε εξαπάτηση της ΕΕ αυτή είναι διατεθειμένη να άρει την πολιτική στήριξη που έδωσε στη χώρα μας μόλις πριν λίγες ημέρες.Κι αυτό θα σημάνει μεγαλύτερη καταστροφή για όλα τα ζητήματα. Αύριο η Golden Sachs θα ενημερώσει την ΕΕ όπως εκέινη ζήτησε για το swap αυτό και ποιός ήταν ο ρόλος του.
Είναι γεγονός πάντως ότι τις τελευταίες δύο ημέρες δεν υπήρξαν ακραίες συμπεριφορές από τους θεσμικούς είτε σε πωλήσεις (κυρίως) είτε σε αγορές. Σήμερα η J P Morgan ένας από τους μεγάλους πωλητές των Ελληνικών ομολόγων βγήκε αγοραστής.
Θα περιμένουμε την αυριανή ημέρα με ενδιαφέρον ακόμη μια φορά.
Ίδομεν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: