Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη “ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» των



«ΝΕΩΝ» σελ. 3:


…Π αράλληλα με την οικονομία, όμως, το θερμόμετρο ανεβαίνει και στα ελληνοτουρκικά και χθες λίγο έλειψε Ελλάδα και Τουρκία να τρέχουν να σβήσουν φωτιές στο Αιγαίο. Δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο Πεδίο Βολής Άνδρου, την ώρα που εκτελούνταν αντιαεροπορικά πυρά από τη φρεγάτα «Αιγαίο» κατά ιπτάμενου στόχου. Τα τουρκικά αεροσκάφη άλλαξαν πορεία την τελευταία στιγμή και αναχαιτίστηκαν, αλά είναι προφανές ότι παρόμοιες επικίνδυνες προκλήσεις σχεδόν προεξοφλούν ένα νέο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Το όριο»


Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας η οποία θεωρείται ότι αντιμετωπίζει τη δεινότερη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη δεν μπορεί να πάει στο γραφείο του. Το ίδιο και τα στελέχη του. Αυτό συμβαίνει στην Αθήνα, καθώς οι απεργούντες υπάλληλοι αποφάσισαν να αποκλείσουν το υπουργείο. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ποια είναι η εικόνα που προβάλλουμε ως χώρα διεθνώς μέσω των ΜΜΕ, αλλά και των στελεχών ξένων οργανισμών που επισκέπτονται την Ελλάδα. Υπάρχει ένα όριο στη συμπεριφορά οιασδήποτε ομάδας πίεσης ή συντεχνίας. Στις σημερινές συνθήκες το να ξεπερνάς αυτό το όριο σημαίνει πρακτικά πως σπρώχνεις την πατρίδα σου ένα βήμα πιο κοντά στον γκρεμό. Ας το αντιληφθούν αυτό οι επαγγελματίες συνδικαλιστές διαφόρων κλάδων, που θεωρούν ότι δεν χρειάζεται κανένα όριο ή μέτρο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«!»


Αφού, έτσι κι αλλιώς, νέα μέτρα θα ληφθούν, ποιος ο λόγος να μας λέει ο Πεταλωτής ότι δεν υπάρχει ούτε σκέψη τέτοια; Μάλλον έπρεπε να πει ότι βρίσκονται σε περί-σκεψη….


Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του


«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11 με τίτλο :


«Ζητείται συντονισμός»


Όλα τα γραφεία Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον…κηδεμόνα τους! Οι συνεργάτες των υπουργών για θέματα τύπου θα συγκεντρωθούν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να λάβουν οδηγίες από τον Γιώργο Πεταλωτή. Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές η επιχείρηση «συντονισμός» προχωρεί κανονικά. Που θα πάει, σε κάνα χρόνο θα συντονιστούν και οι υπουργοί….


Από την 1η σελίδα του


«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :


«ΕΡΓΑ»


Παρά τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες υπέρ της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πληθαίνουν τελευταία τα κρούσματα βίας και βαριάς εγκληματικότητας. Φαίνεται ότι τα πολλά λόγια προδίδουν τους υπευθύνους της προστασίας του πολίτη. Μάλλον είναι καιρός για έργα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: