Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» των



«ΝΕΩΝ» σελ. 5:


…Π άντως, τόσο η Αθήνα όσο και το Βερολίνο προσπάθησαν χθες να κατεβάσουν τους τόνους μετά την ένταση που προκάλεσε το προκλητικό και προσβλητικό εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού και τις δηλώσεις Πάγκαλου που ακολούθησαν για τη μη καταβολή αποζημιώσεων. Ενδεικτικό είναι ότι η ελληνική πλευρά δήλωσε ότι η όξυνση δεν βοηθά, ενώ από τη γερμανική αναφέρθηκε ότι η αναδρομή στο παρελθόν δεν συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει σχέση με την ελληνική κρίση – για τις δικαστικές αποφάσεις για το Δίστομο, δεν ειπώθηκε τίποτε πάντως…. Κατά τα άλλα, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να μαζέψει περίπου 500 εκατ. ευρώ από 26.615 μεγαλοοφειλέτες στην Εφορία. Προτίθεται μάλιστα για να συγκεντρώσει τις οφειλές να βγάλει στο σφυρί πάνω από 100.000 ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους…


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Ούτε μία ημέρα»


Η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει ούτε μία ημέρα στην επιβολή των νέων μέτρων για την εξυγίανση της δημοσιονομικής κατάστασης. Η παράταση της αβεβαιότητας θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την πραγματική οικονομία, ειδικά για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για διαβούλευση ούτε για καθυστερήσεις. Η άμεση κατάθεση και ψήφιση του συνόλου των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η ηρεμία εντός και η εμπιστοσύνη εκτός Ελλάδος.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


« Ποιόν βλέπουν….εκτός;»


«Φορτσάτος» φαίνεται να έρχεται στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα, ο επίτροπος Όλι Ρεν. Όλες οι πληροφορίες (αρχής γενομένης από τη σύνοδο της Ε. Ε. της προπερασμένης Πέμπτης) συγκλίνουν στο ότι ο κ. Ρεν-αλλά και οι εταίροι- επιμένουν σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης στα υπουργεία οικονομικού ενδιαφέροντος. Αυτός ο κοινοτικός «όρος» φαίνεται ότι έχει αρχίσει να συζητείται στους διαδρόμους του Μαξίμου και παίρνει τη μορφή της «κολοκυθιάς». Ποιος φεύγει; Παπακωνσταντίνου ή Κατσέλη; Μάλλον το δεύτερο….. ****** ! Τώρα που θα πάει ο Γιώργος στον Ομπάμα, μήπως μας προκύψει κανένα δανειάκι, από αυτά που δίνουν οι Κινέζοι στους Αμερικανούς; Και δολάρια παίρνουμε!!!!!


Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Καλή σας απόλαυση!»


Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο αυστραλιανό ABC, χωρίς σχόλια: «Όπως ξέρετε, υπάρχουν πολλά ελληνικά εστιατόρια και μια τεράστια ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία και έχουμε τη μεσογειακή και ελληνική δίαιτα που θεωρείται ένας από τους πιο υγιεινούς τύπους διατροφής σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να επιστρέψουμε σ αυτή τη δίαιτα, να την ξαναεφεύρουμε να θέλετε, επειδή περάσαμε σε μια τουριστικού τύπου ταχυφαγική δίαιτα. Πρόκειται για πράγματα που χρειάζεται να αλλάξουμε». Καλή σας όρεξη, ή μάλλον «καλή σας απόλαυση», όπως λένε τώρα στα εστιατόρια τα ευγενικά γκαρσόνια….


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ»


Μέρες τώρα ακούμε για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος. Βεβαίως, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν καταλάβει ακόμη ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων. Εν πάση περιπτώσει, επειδή γίνεται πολύς λόγος για τον 14ο μισθό, ας επαναλάβουμε ότι οι Ευρωπαίοι ουδόλως ενδιαφέρονται αν οι Έλληνες εργαζόμενοι λαμβάνουν 14, 16 ή 18 μισθούς. Αυτό που ζητάνε είναι δραστική περικοπή δαπανών. Όπερ σημαίνει ότι, αν η κυβέρνηση προχωρήσει, φέρ’ ειπείν, σε νέα περικοπή των επιδομάτων, ελάχιστη σημασία θα έχει για την τσέπη του εργαζόμενου το ότι ο 14ος μισθός θα μείνει αλώβητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: