Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Κανείς παράγοντας, κανένα όργανο, κανείς θεσμικός επενδυτής δεν υπερασπίζεται την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης. Κανένα σχόλιο δεν βρίσκεται υπέρ της πλευράς της ουσιαστικής στήριξης κράτους μέλους της ΕΕ όπως η Ελλάδα. Αντίστροφα μάλιστα υπάρχουν καθημερινά και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης δηλώσεις στελεχών στελεχών της ΕΕ, θεσμικών επενδυτών, πολιτικών που βρίσκονται σταθερά μακριά από το πρόβλημα. Η μόνη στήριξη που υπήρξε ήταν η πολιτική στήριξη από την πλευρά της ΕΕ δια στόματος Σαρκοζύ και Μέρκελ που κι αυτές δεν άγγιξαν την πραγματικότητα και άφησαν ακόμη πιο πολύ θολά τα πράγματα, σημάδι ότι μάλλον δεν είναι στο πλευρό της Ελλάδας.
Σήμερα ο κ. Ρουμπινί (πέραν των άλλων δηλώσεων και δημοσιευμάτων) σε δηλώσεις του αναφέρει ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, δηλαδή προτείνει την χειρότερη των λύσεων.
Κάτω απ' αυτό το πλέγμα των δηλώσεων η κυβέρνηση φαίνεται αναποφάσιστη και αναμένει ουσιαστικές δηλώσεις στήριξης αναφερόμενη ουσιαστικά στα ήδη προαναγγελθέντα αμφίβολης απόδοσης μέτρα.
Πώς όμως θα ξεπεράσει το πρόβλημα όταν δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση; Θα ικανοποιηθεί μόνο στη διαπίστωση; Θα παραμένει έτσι να εισπράξει τους φόρους που δεν θα λύσουν τουλάχιστον άμεσα το πρόβλημα;
Η αντιπολίτευση φαίνεται δειλά μεν αλλά φανερά να προκαλέι την κυβέρνηση και να προσπαθεί να προωθήσει το οικονομικό ζήτημα στη κοινωνία την αποτυχία των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
Αναμένοντας τις εξελίξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: