Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Pροσυνεδριακός διάλογος στη ΝΔ


Με ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και το σύνθημα «Ξεκινάμε», αρχίζει την Κυριακή, 21/2, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο προσυνεδριακός διάλογος που θα οδηγήσει στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, στις 25 Ιουνίου.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και για την πρόθεση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 18/2, σχετικά με τον προσυνεδριακό διάλογο, τόνισε ότι στο ΣΕΦ, την Κυριακή «θα σηματοδοτηθεί το καινούργιο ξεκίνημα. Θα δυναμώσουμε όλοι μαζί την απόφασή μας να κοιτάξουμε και να πορευθούμε μπροστά στο πλευρό του Προέδρου του Κόμματός μας Αντώνη Σαμαρά. Όλοι μαζί σε πνεύμα ομοψυχίας, αλληλεγγύης και ενότητας αφήνοντας πίσω τις πικρίες, τις απογοητεύσεις, τις αποτυχίες». Πρόσθεσε επίσης ο κ. Αβραμόπουλος ότι παράλληλα ξεκινά και η πορεία ανασυγκρότησης της παράταξης μέσα από το 8ο τακτικό συνέδριο.
Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για άνοιγμα προς την κοινωνία των πολιτών στις 21 Φεβρουαρίου «να είναι εκεί κοντά μας για να μοιραστούμε όλοι μαζί την ελπίδα μας για το μέλλον».
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα μέχρι την 25η Ιουνίου, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι το πρώτο προσυνέδριό θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 20-21 Μαρτίου, και θα αφορά Θα είναι για καθαρά πολιτικά και οργανωτικά θέματα. Θα ακολουθήσει το Ναύπλιο στις 17/4 και θα κλείσει με το Ηράκλειο στις 22/5 με θέματα ιδεολογικά.
Έπειτα θα ακολουθήσει μια συνδιάσκεψη για τις γυναίκες, στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια συνδιάσκεψη στις 13 Μαρτίου για την απασχόληση, κοινωνική ασφάλιση, κοινωνική συνοχή, η οποία θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα. Θα πραγματοποιηθούν επίσης, μια συνδιάσκεψη για τον αγροτικό τομέα στη Λάρισα, για την περιφερειακή ανάπτυξη και το περιβάλλον, στη Θράκη, και θα ακολουθήσει στα Γιάννενα, 9/5, η συνδιάσκεψη για την παιδεία και τον πολιτισμό.
Ειδική συνδιάσκεψη για θέματα νησιωτικής Ελλάδας γίνει στη Λέσβο, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε και την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου, που καθιερώνεται, για τον οικουμενικό ελληνισμό, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του τακτικού συνεδρίου.
Το τακτικό συνέδριο της ΝΔ, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι τις 27 Ιουνίου. Στα προσυνέδρια θα συμμετέχει και ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: