Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.



Ο κ. Σαμαράς αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να υποστηρίξει ότι τα σημαντικά προβλήματα της Οικονομίας οφείλονται στη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά. Επίσης άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο εντάχθηκε η χώρα στην ΟΝΕ, υποστηρίζοντας ότι «μπήκαμε στο ευρώ με ισοτιμία υψηλότερη από εκείνη που θα διατηρούσε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».


«Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση διασπά το εσωτερικό μέτωπο με τις εξεταστικές επιτροπές και μετατρέπει μία συγκυρία όπου επιβάλλεται η μεγαλύτερη ενότητα σε περίοδο έντονων παραταξιακών συγκρούσεων».


Προειδοποίησε όμως ότι «η πρόταση για εξεταστική για την Οικονομία σημαίνει να βγάλουμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι. Γιατί μη γελιέστε, μέσα από τον ολισθηρό δρόμο της εξεταστικής για την οικονομία, θα συρθούμε σε λύσεις εξω-ευρωπαϊκές. Όλα αυτά μας ωθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα είναι ομολογία ήττας της ευρωζώνης, είναι πλήγμα κατά της Ευρώπης».


Επίθεση στον κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε και για τη δήλωσή του ότι «η χώρα μας απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας». Πολλές χώρες έφθασαν σε σημείο χειρότερο από την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, αλλά καμία δεν διακήρυξε ότι έχασε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.


Νέος γραμματέας της ΚΟ ο Κ. Τασούλας


Με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα, εξελέγη νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας.


Πριν την ψηφοφορία, ο κ. Βύρων Πολύδωρας πρότεινε να αναδειχθεί ο νέος γραμματέας δια βοής. Αντέδρασε ο κ. Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος ζήτησε να γίνει η ψηφοφορία με κάλπη, όπως και έγινε.


Μετά την εκλογή του, ο κ. Κώστας Τασούλας, μιλώντας στους βουλευτές, είπε ότι «οι καιροί είναι προκλητικοί και ενδιαφέροντες και η διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δείχνει ότι εμείς το αποδεχόμαστε με τρόπο που εναρμονίζεται με το μήνυμα της 29ης Νοεμβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: