Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

«Το ζητούμενο είναι συγκεκριμένα και άμεσης απόδοσης αναπτυξιακά μέτρα για να μην βυθιστεί περαιτέρω η ελληνική οικονομία στην ύφε-ση»

«Αυτό που χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις της υπουργού Οικονομίας για το ΕΣΠΑ και την Ανάπτυξη είναι το «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Για άλλη μία φορά, παρουσίασε τις προγραμματικές εξαγγελίες της, αλλά και πρόσφατες δηλώσεις της στα ΜΜΕ. Το ζητούμενο, σ’ αυτή την εξαιρετική συγκυρία, δεν είναι οι δηλώσεις, ούτε οι καλές προθέσεις. Είναι συγκεκριμένα και άμεσης απόδοσης αναπτυξιακά μέτρα για να μην βυθιστεί περαιτέρω η ελληνική οικονομία στην ύφεση», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ.,κ.Κωστής Χατζηδάκης και υπογράμμισε:



«Δυστυχώς, αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται με τους ρυθμούς που κινείται το υπουργείο Οικονομίας. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να φτιάξει το «δικό της ΕΣΠΑ» και «να βάλει την σφραγίδα της» έχει μπλοκάρει τα πάντα. Το ΕΣΠΑ, που ήταν 5ο στις απορροφήσεις στο σύνολο των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. μέχρι το Σεπτέμβρη, από τις εκλογές και μετά είναι “παγωμένο” και φαίνεται ότι θα είναι “παγω-μένο” για αρκετό χρονικό διάστημα, ακόμα.


Υπήρχαν έτοιμα επιχειρησιακά προγράμματα -όπως το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η πρωτο-βουλία JEREMIE- που απαιτούσαν απλά μία τυπική έγκριση, την οποία το ΠΑΣΟΚ, για λόγους μικροκομ-ματικών σκοπιμοτήτων, δεν έχει δώσει. Η καθυστέρηση ζημιώνει την αγορά.


Από την πλευρά μας, δεν θα αρκεσθούμε στην κριτική. Θα επανέλθουμε σύντομα με πολύ συγκεκριμένες και άμεσης απόδοσης αναπτυξιακές προτάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: