Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΙ ΡΕΝ: ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αν χρειαστεί, είναι η Κομισιόν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Διευκρίνισε πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα.
Συγκεκριμένα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, στις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.
«Σε περίπτωση που χρειαστεί και αν υπάρξει σχετικό αίτημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει πιθανή βοήθεια», σημείωσε.
Υπογράμμισε, όμως, ότι πρώτος στόχος είναι «να μπει σε λειτουργία» το Πρόγραμμα Σταθερότητας και προσέθεσε πως «αν χρειαστεί, θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα».
Επίσης, ο κ. Αλταφά είπε ότι η Κομισιόν έλαβε το βράδυ της Τρίτης νέες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές για τη συμφωνία swap που είχε συνάψει η Ελλάδα το 2001 με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Τέλος, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κ. Ρεν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει πως θα έρθει τη Δευτέρα.
Στο ενδεχόμενο ευρω-βοήθειας αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φριντέν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Οι χώρες της ευρωζώνης θα βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα, εάν χρειαστεί, προκειμένου να ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση, σημείωσε. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Ευρώπη είναι μία κοινότητα αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να εξελιχθεί σε κίνδυνο για την ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: