Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» των



«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :


«Ψήνεται και η νέα λυπητερή… »


…Μ ίνι κυβερνητική κρίση, στην οποία ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός, προκάλεσε η πρωτοβουλία του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου να αναρτήσει στο προσωπικό του μπλογκ ένα σχέδιο για τη δημιουργία τοπικών κολεγίων. Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου όχι μόνο αντέδρασε έντονα, αλλά προέβη και σε διάβημα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι οι απόψεις του υφυπουργού της είναι εκτός του πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχέσεις Διαμαντοπούλου – Πανάρετου μυρίζουν μπαρούτι…

Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Γενναία απόφαση»


Η απόφαση των πρυτανικών αρχών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να ζητήσουν την παρέμβαση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που η ηγεσία του ιστορικού ιδρύματος ανέλαβε τις ευθύνες της και το προστάτευσε από τους χούλιγκαν, οι οποίοι αρέσκονται στην καταστροφή της δημόσιας περιουσίας. Πρόκειται για μία ορθή όσο και γενναία απόφαση. Ας ελπίσουμε πως αντικατοπτρίζει μια στροφή της κοινωνίας σε μια ωριμότερη αντιμετώπιση ενός ακόμη μεταπολιτευτικού ταμπού, που οδήγησε στην ανοχή και συγκάλυψη απερίγραπτων πράξεων βίας στους χώρους της γνώσης.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Ποιος ξέρει…»


Κύριος οίδε πότε θα συσταθεί η περιβόητη εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος δεν έδωσε καμία απάντηση στις σχετικές ερωτήσεις για το «πότ廨. Επικαλέστηκε τον φόρτο εργασίας, την παράλληλη λειτουργία των άλλων δύο εξεταστικών (Ζίμενς, Βατοπέδι), αλλά χρόνο δεν προσδιόρισε. Περιορίστηκε απλώς να πει ότι ο προσδιορισμός της συζήτησης στην Ολομέλεια θα γίνει σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και βάσει των αναγκών του κοινοβουλευτικού έργου. Κοινώς, ζήσε Μάη μου…


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Καρφιά»


«Έχουμε χάσει τον έλεγχο του επικοινωνιακού παιχνιδιού», δήλωσε χθες στο Μπλούμπεργκ ο νέος επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρος Χριστοδούλου. – Σε τι- ή μάλλον, σε ποιον- αναφέρεται; Μα, στον προκάτοχό του Σπύρο Παπανικολάου, ο οποίος, πριν από περίπου ένα μήνα είχε…μαρτυρήσει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα προχωρούσε, μέσα στον Φεβρουάριο, στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου, με συνέπεια τα σπρεντ να εκτιναχθούν στα ύψη και οι κερδοσκόποι να κάνουν….τούμπες από τη χαρά τους!


Από την πρώτη σελίδα του


«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :


«ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ»


Εδώ και πέντε μήνες η ελληνική οικονομία ζει υπό καθεστώς παρατεταμένης αναμονής και γενικευμένες ανασφάλειας. Το κόστος αυτής της μακρά αναμονής είναι ήδη μεγάλο και όσο περνά ο καιρός θα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Άλλωστε η οικονομία είναι κλίμα και ατμόσφαιρα. Πληγώνεται πολύ περισσότερο από καθεστώτα αναμονής και ανασφάλειας. Υπ αυτήν την έννοια η κυβέρνηση οφείλει να λάβει τις αποφάσεις της- όποιες και αν είναι αυτές – το ταχύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: