Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Τις δραμαμίνες μας!»


Ο Γιώργος Λεονάρντο ντι Κάπριο Παπακωνσταντίνου, που ταξιδεύει στην πρώτη θέση του «Τιτανικού», αντίθετα με το σενάριο που τον θέλει στην Τρίτη θέση, δέχεται εσωκομματικά πυρά για την παρομοίωσή του, η οποία έχει προκαλέσει ναυτία σε πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ακούω ότι η Λούκα Κέιτ Γουίνσλετ Κατσέλη, που είναι στην πρώτη θέση και βάσει σεναρίου και λόγω του προσωπικού της στιλ, δεν έχει αφήσει δραμαμίνη για δραμαμίνη. Εδώ που τα λέμε δεν την αδικώ. Με τόσες αλλαγές στη γραμμή πλεύσης του οικονομικού επιτελείου αυτούς τους μήνες, σε πιάνει μια ζαλάδα!


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Την Κυριακή στην Κύπρο ο Σαμαράς»


Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς, από το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων (τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, το γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του ΚΣΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου) και τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί ακόμη με εκπροσώπους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και με το προεδρείο της ΝΟΔΕ Κύπρου της Νέας Δημοκρατίας.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Στα παρασκήνια…»


Οι έως τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης στον τομέα της Οικονομίας δεν βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε ένα βαθμό εκφράζει τη διαφωνία του με την εύγλωττη σιωπή του. &&&&& Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του κόμματος, απευθυνόμενος στη Λούκα Κατσέλη της είπε: «Εσύ καλά μας τα λες για το ΕΣΠΑ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι σε «αποδομούν» από το εσωτερικό της κυβέρνησης»….

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 :


Μετά τα φορολογικά, εισοδηματικά και ασφαλιστικά σκληρά μέτρα, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αισθάνονται δυσάρεστα και για μια άλλη αιτία. Την απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου να επιτραπεί ο «επαναπατρισμός» όσων καταθέσεων – κεφαλαίων από μίζες και λαθραία εξαγωγή. Χωρίς καμιά κύρωση, χωρίς καμία υποχρέωση για «πόθεν έσχες». Ήδη είναι αρνητικές οι τοποθετήσεις και έντονες οι αντιρρήσεις βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το μέτρο αυτό, το οποίο χαρακτηρίζουν «ανήθικο» και «ιδεολογική ήττα». Ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση επικαλείται το προηγούμενο του Σ. Μπερλουσκόνι ή εκείνο του 2005 του Γ. Αλογοσκούφη, τον οποίο τότε σφυροκοπούσε το ΠΑΣΟΚ για εύνοια σε ανθρώπους του «μαύρου χρήματος».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Ελεύθερος ο δράκος»


Στα άκρα φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις της Κυβέρνησης με τους «πράσινους» συνδικαλιστές. Ο Σπύρος Παπασπύρος για παράδειγμα, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακολουθία λόγων και έργων αφού άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα. Και για να γίνει αντιληπτό που το πάει, χρησιμοποίησε το παραμύθι με τον δράκο για να καταστήσει σαφή την αντίθεσή του με τα μέτρα της Κυβέρνησης. «Είχαμε πει τον Δεκέμβρη ότι υπήρξε ο «δράκος» και το «παραμύθι» για τον 14ο μισθό. Πρέπει να σας πω ότι σήμερα έχει φύγει το «παραμύθι» και ο «δράκος» κυκλοφορεί ελεύθερος», είπε με νόημα ο κ. Παπασπύρος.


Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της


«ΧΩΡΑΣ» τελευταία σελίδα


…Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν είναι και τόσο ήρεμα, άσχετα αν τώρα, λόγω των οικονομικών…πονοκεφάλων μας, δεν βγαίνουν προς τα έξω. Πάντως, έχει αρχίσει και στην Ιπποκράτους με Ναβαρίνου γωνία μια «κίνηση» από εξωκοινοβουλευτικά στελέχη να κάνουν επαφές με «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες και θυμίζουν κάποιες άλλες επαφές που είχαν γίνει στην εποχή πριν αρχίσει η συζήτηση για το άρθρο 16 του Συντάγματος, θέλοντας να πιστεύουν ότι ανοίγουν ένα νέο δρόμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: