Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 15 ΟΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ

Μεγάλο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αποτελούν τα οικονομικά των δήμων, καθώς παρατηρήθηκε έλλειμμα που αγγίζει -ούτε λίγο ούτε πολύ- τα 400 εκατ. ευρώ.«Το πρόβλημα με τους υπερχρεωμένους δήμους αναμένεται να διογκωθεί τις επόμενες ημέρες», δηλώνει ο Γιάννης Μουράτογλου υπεύθυνος οικονομικών της ΚΕΔΚΕ καθώς – όπως τονίζει- «η απογραφή στους δήμους θα επιβεβαιώσει ότι οι υπερχρεωμένοι δήμοι είναι πολλοί περισσότεροι από τους 15 που γνωρίζουμε.»


Οι τρόποι εξυγίανση των οικονομικών των δήμων είναι ένα από τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις για την εκταμίευση της 4ης δόσης. Ποια μέτρα όμως αναμένεται να ληφθούν; Ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ απαντά «μείωση έως και περικοπή της ΣΑΤΑ και πάγωμα προσλήψεων».


Η σύνταξη των νέων προϋπολογισμών, που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι της 31 Μαρτίου, θα δημιουργήσει έναν επιπρόσθετο πονοκέφαλο στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης καθώς θα υποχρεωθούν να συμπεριλάβουν και τα χρέη των παρελθόντων ετών.


Ο Πειραιάς βρίσκεται στη πρώτη θέση της λίστας με τους υπερχρεωμένους δήμους. Είναι ένας από τους δήμους που πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα εξυγίανσης. Ωστόσο ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ξεκαθαρίζει ότι μέτρα μνημονίου με τον ίδιο δήμαρχο δεν πρόκειται να υπάρξουν για τον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: