Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΝΔ

Προς μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οδεύει η Νέα Δημοκρατία και δεν θεωρείται απίθανη η κατάθεση πρότασης μομφής είτε στην κυβέρνηση είτε στον υπουργό Οικονομικών. Ήδη, μέσα σε 72 ώρες, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την απομάκρυνση δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, τόσο του Γ.Παπακωνσταντίνου όσο και του Χρήστου Παπουτσή...


Χαρακτηριστική των προθέσεων της ΝΔ κρίνεται, άλλωστε, η αρνητική απάντηση στην πρωτοβουλία για συναίνεση που ανέλαβε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για την οικονομία.


Σύμφωνα με το Έθνος, το «όχι» της ΝΔ είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατήγγειλε για αναποτελεσματικότητα την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.


Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τα αιτήματα για παραιτήσεις δύο υπουργών: του Χρήστου Παπουτσή (για το θέμα της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών) και του Γ. Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη συνέντευξη των εκπροσώπων της τρόικας.


Ειδικά για το θέμα αυτό κρίθηκε απαραίτητη και η παρέμβαση του κ. Σαμαρά, μετά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τα ξημερώματα του Σαββάτου η κυβέρνηση.


«Οι κραυγές της κυβέρνησης κατά της τρόικας είναι μια κακοστημένη παράσταση που κανείς δεν πιστεύει» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρατώντας «ψηλά» του τόνους αυτής της αντιπαράθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: