Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Αιγύπτιος δημοσιογράφος, που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, σε επεισόδια, υπέκυψε στα τραύματά του, όπως είπε η σύζυγός του στο κανάλι Αλ Τζαζίρα.Ο Αχμέτ Μοχάμεντ Μαχμούντ, ο οποίος εργαζόταν για την, κρατικής ιδιοκτησίας, ημερήσια εφημερίδα αλ-Αχράμ του Καίρου, πέθανε στις 29 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδηλώσεις, που είχαν ξεκινήσει 4 ημέρες νωρίτερα, ενάντια στη φτώχεια, τη διαφθορά και την πολιτική καταπίεση.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την Παρασκευή είχε διαμηνύσει ακόμα μία φορά, πως τα δικαιώματα των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα στην Αίγυπτο θα πρέπει να είναι σεβαστά και να προστατευθούν.


Ο Αιγύπτιος υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 11 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από την Τετάρτη, που οι υποστηρικτές του προέδρου Μουμπάρακ ξεκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον των αντί-κυβερνητικών διαδηλωτών, στην πλατεία Ταχρίρ του Καίρου.


Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που έπιασαν απροετοίμαστη τη διεθνή κοινότητα , αλλά και τον Αραβικό κόσμο, που επί μακρόν στήριζε τον Μουμπάρακ για να τους προασπίζεται απέναντι στις ακραίες Ισλαμικές οργανώσεις.


Η σύζυγος του Μαχμούντ, το όνομα της οποίας δεν ανακοινώθηκε απο το κανάλι Αλ Τζαζίρα, είπε ότι ο άτυχος δημοσιογράφος πυροβολήθηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, ενώ αποθανάτιζε με κάμερα τις σκηνές των επεισοδίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: