Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

O ΟΥΜΑΡΟΦ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στις 24 Ιανουαρίου, όπου σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι, ανέλαβε την Δευτέρα ένας από τους πιο καταζητούμενους της Ρωσίας, ο Τσετσένος αντάρτης, Ντόκου Ουμάροφ. Σε βίντεο που ανάρτησε στο...


διαδίκτυο, ο Ουμάροφ, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μία «απάντηση στα εγκλήματα της Ρωσίας στον Καύκασο».


Μιλώντας στην ρωσική γλώσσα, πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις.


Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Kavkaz Tsentr έχει ημερομηνία 24 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση.


Ο Ουμάροφ εμφανίζεται μόνος, ντυμένος με στολή παραλλαγής και μιλά στην κάμερα: «Αυτή η ειδική επιχείρηση έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες μου και, Θεού θέλοντος, οι επιχειρήσεις σαν αυτή θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν».


Παράλληλα, συνεχίζει να διαφωνεί ότι οι μουσουλμάνοι βρίσκονται πίσω από επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, αναφερόμενος στην κατάσταση στο Σουδάν, ενώ κατηγορεί τα «σιωνιστικά και χριστιανικά καθεστώτα στο Ισραήλ και την Αμερική».


Ο Ουμάροφ είπε ότι εκείνος και οι μαχητές τους «διενεργούν την τζιχάντ του Καυκάσου σήμερα για να θεμελιώσουν τον λόγο του Αλλάχ» και «εκατοντάδες αδελφοί είναι έτοιμοι να θυσιαστούν προκειμένου να πολεμήσουν με το ρατσιστικό καθεστώς της Ρωσίας».


Υποσχόμενος «τακτικές και πιο δυναμικές επιθέσεις», είπε ότι εύχεται πως όλο αυτό το αίμα θα δώσει το έναυσμα στην Ρωσία να φύγει από τον Καύκασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: