Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η πίεση αλλά και η σοβαρότητα του ζητήματος της έλλειψης ρευστότητας ακόμη και το ενδεχόμενο να ανακ'ύψουν σοβαρά προβλήματα στις τράπεζες είχε ως αποτέλεσμα την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Έλληνες τραπεζίτες χθες. Είναι σίγουρο ότι και απ΄τις δυο πλευρές υπήρξε ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα αποτελέσματα των συνατήσεων στο Νταβός.
Η ενδομάδα που τρέχει δεν θα είναι απαλλαγμένη απο τα προβλήματα που συνάντησε η Ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο. Τα Henge Funds καραδοκούν. Δυο θα είναι τα ενδεχόμενα. Είτε θα επιτεθούν και πάλι ομαδικά στα Ελληνικά ομόλογα είτε θα αποσυρθούν απο τις επιθέσεις. Στη πρώτη περίπτωση για ένα διάστημα η Ελληνική οικονομία θα δόσει εξετάσεις και στο χρόνο και στην ποιότητα των μέτρων που θα πάρει. Στη δεύτερη περίπτωση τα Hendge Funds θα επιστρέψουν στις πωλήσεις και στις πιέσεις με σκοπό όχι μόνο την αποκόμιση κερδών αλλά και την πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις εξελίξεις.
Την Παρασκευή είχαμε ασθενή άνοδο στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Η Γερμανία είχε επίσης άνοδο 1,24%, Το Λονδίνο 0,83%. Σήμερα το Τόκυο είχε ελαφρά άνοδο 0,07% ενώ στη Νέα Υόρκη είχαμε πτώση 0,52%.
Σήμερα άνοιξε η αγορά των spreads με τιμή 367,38 μονάδες βάσης χαμηλά προς το παρόν. Είναι όμως νωρίς να βγούν συμπεράσματα.
Τα επιτόκια Euribor στάσιμα. Το τριμήνου 0,665%, του 12μήνου 1,225%.
Η εβδομάδα που άνοιξε θα είναι και πάλι ενδιαφέρουσα.
Ίδομεν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: