Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Την παραίτηση του Χρ. Παπουτσή ζήτησε η ΝΔ

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών, που απαγορεύει τις συναθροίσεις στο οδικό δίκτυο κοντά στον Προμαχώνα.



«Γιατί τόσο πολύ χύνει κροκοδείλια δάκρυα ο κος Μαρκόπουλος; Τον ενόχλησε η ακραία, τυπική φρασεολογία της απόφασης, ή γιατί δεν πέτυχε ο δικός σας σχεδιασμός να κλείσουν τα σύνορα στον Προμαχώνα για να αποδειχθεί πως δεν υπάρχει κράτος; Έχω την αίσθηση πως γι’ αυτό διαμαρτύρεστε, γιατί δεν κλείσανε τα σύνορα» ανέφερε ο κ. Παπουτσής, υπογραμμίζοντας πως η απαγόρευση ισχύει μονάχα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμη πως ενώ οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές είχαν προτείνει στους επικεφαλείς των αγροτών να πραγματοποιήσουν παράσταση αντί για κλείσιμο των συνόρων, εκείνοι αρνήθηκαν - και προσπάθησαν με κάθε μέσο να πετύχουν τον στόχο τους.


«Η φράση περί ''απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων'' που καλύψατε, θυμίζει άλλες εποχές» απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος. «Εσείς ως πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ έχετε υποστεί πολιτική μετάλλαξη; Εσείς διαπραγματευόσασταν για το πώς θα συνοδεύστε 237 λαθρομετανάστες από το κτίριο της Νομικής. Πρέπει να στείλουμε μη κυβερνητικές οργανώσεις στους αγρότες να τους προστατεύουν, για να μην τους συλλάβετε;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να υποβάλλει την παραίτησή του.


«Τι ακριβώς θέλει η ΝΔ; Την παραίτηση του υπουργού; Να καταθέσει πρόταση μομφής προς τον υπουργό. Αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική δημοκρατία και διαδικασίες» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


«Ανησυχούμε πολύ για το ύφος και τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο υπουργός. Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η αντίληψη που αναφέρεται στη νομιμότητα» ανέφερε από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Σπύρος Χαλβατζής. «Μας είπε πως συκοφαντείται η χώρα στην Ε.Ε.. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Η παρθένα Ε.Ε. που βιάζει τους λαούς, δεν θα γίνεται ο κριτής των πάντων!».


Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης δήλωσε πως «η ανοχή του πληθυσμού για την κυβέρνηση, αρχίζει να στερεύει με κυβερνητική υπαιτιότητα», προσθέτοντας: «Εμείς δεν θα ζητήσουμε την παραίτησή σας, σ’ αυτό το επικοινωνιακό τρυκ της ΝΔ. Θα ζητήσουμε από τα δύο μεγάλα κόμματα, να πάψουν να διαιρούν τους Έλληνες στα μπλε και πράσινα μαντριά».


«Ο αστυνομικός διευθυντής, απαγορεύει και την απόπειρα συνάθροισης. Πώς θα απαγορευτεί η απόπειρα και θα τελεί υπό δίωξη; Ούτε χουντικής έμπνευσης διοικητές δεν μπορούσαν να λάβουν τέτοια απόφαση, γιατί ξεπερνά κάθε όριο λογικής», παρατήρησε, τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: