Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κρύο, βροχές και χιόνια σήμερα

Βροχές στα κεντρικά και νότια, καθώς και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα ασθενήσουν. Στα ανατολικά πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.


Τα δρομολόγια για τον για Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.


Κλειστά είναι τα πορθμεία Κυλλήνης, Ζακύνθου, Πρίνου - Καβάλας και Αρκίτσας - Αιδηψού.


Στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Αττικής. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι έντονα κυρίως στα βορειοανατολικά του νομού, από το μεσημέρι όμως σταδιακά θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


Το Σάββατο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, ενώ θα υπάρξει σχετική βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, στα δυτικά μέχρι 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, που σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας θα είναι ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: