Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 50%+1 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

Επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, η «aftodioikisis.gr», μετά τη τοποθέτηση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων.



Ο κ. Ραγκούσης, έβαλε τέλος στις φήμες περί ενδεχόμενης αλλαγής του εκλογικού νόμου, ξεκαθαρίζοντας πως «οι προσεχείς εκλογές της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθούν με το 50 συν 1. Το ζήτημα έχει λυθεί από την ψήφιση του Καλλικράτη. Τότε είχα πει πως θα βλέπαμε αλλαγή αν υπήρχε ομοφωνία όλων των κομμάτων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εξάλλου το συγκεκριμένο σύστημα που θεσμοθετήθηκε αποτελούσε βασική προεκλογική μας δέσμευση».


Τέλος τα κουπόνια και στις βουλευτικές
Σαφές μήνυμα ότι θα επιβληθούν αυστηρές ποινές σε όσους δεν εφαρμόσουν τον νέο νόμο, έστειλε ο κ. Ραγκούσης, αναφορικά και με το θέμα της κατάργησης «της χρηματοδότησης των κομμάτων και υποψηφίων, με ανώνυμα κουπόνια».


«Η συζήτηση για τα ανώνυμα κουπόνια είναι υπέρ του μαύρου πολιτικού χρήματος. Με τα ανώνυμα κουπόνια μαζεύονται και διακινούνται τεράστια χρηματικά ποσά και η χώρα μας κατηγορείται από την Ευρώπη ακριβώς για αυτή την ανωνυμία», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, επικαλούμενος σχετική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.


Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε επιπλέον ότι «θα απαγορευθεί η διακίνηση τέτοιων εντύπων μέσω των δημοσίων υπηρεσιών». Ο υπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας σε συζήτηση με δημοσιογράφους πως το μέτρο θα επεκταθεί και στις βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: