Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Η κυβέρνηση έριξε «λευκή πετσέτα» με το Ασφαλιστικό»


Δ ιαχωριστική γραμμή από την πραγματική μεταρρύθμιση και τον εξορθολογισμό που έχει ανάγκη το ασφαλιστικό μας σύστημα και την κοινωνική πτώχευση του Γιώργου Παπανδρέου, έβαλε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς. Χαράσσοντας πολιτική ελπίδας, ο πρόεδρος της Ν. Δ. τόνισε πως «η περικοπή των συντάξεων δεν είναι «μεταρρύθμιση» και «εξυγίανση». Είναι ομολογία αποτυχίας. Ενός ολόκληρο πολιτικού συστήματος… είναι το «κοινωνικά επτωχεύσαμε», κυρίες και κύριοι συνάδελφοι». Ο Αντώνης Σαμαράς, παράλληλα αποκάλυψε την επικοινωνιακή ρητορική που αναπτύσσει ο κ. Γ. Παπανδρέου από τη Σύμη, μάλλον λόγω Σοσιαλιστικής Διεθνούς, λέγοντας πως «ζητάει να μην κόβουν οι συνάδελφοί του τις κοινωνικές δαπάνες. Αλλά πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να ζητάει από τους άλλους να κάνουν αυτό που δεν κάνει ο ίδιος. Ή να μην κάνουν αυτό που κάνει ο ίδιος! Και αυτό ακριβώς είναι το κοινωνικά, λοιπόν, επτωχεύσαμε». Χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης «λευκή πετσέτα», λέγοντας είπε πως πλέον «δεν έχουμε ασφαλιστικό σύστημα . Δεν έχουμε συνταξιοδοτικό…», παρατηρώντας πως «δεν δίνει ουσιώδη κίνητρα για την αντιστροφή των δημογραφικών τάσεων, δεν αυξάνει τον αριθμό των απασχολουμένων, δεν ενθαρρύνεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δεν αποθαρρύνει την εισφοροδιαφυγή». ( Το άρθρο συνεχίζεται με τις ενδιαφέρουσες θέσεις του προέδρου της Ν. Δ. στο θέμα του Ασφαλιστικού)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Δέσμευση Σαμαρά για χαμηλοσυνταξιούχους»


Σε προσωπικό τόνο, ο κ. Α. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων άμεσα και αυτό, είπε, «μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να βρούμε να κόψουμε από αλλού. Κι εμείς εντοπίσαμε αρκετούς κωδικούς του Προϋπολογισμού κι άλλες δυνητικές πηγές που μπορούμε να κόψουμε για να δώσουμε αξιοπρεπείς συντάξεις». Η δεύτερη δέσμευση του προέδρου της Ν. Δ. ήταν το κράτος να μην κλέβει άλλο τους συνταξιούχους, αντίθετα να είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων τους, όχι… «διαρρήκτης» των αποταμιευμάτων τους, αφού «οι εισφορές που δίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία είναι αποταμιεύματα, που, αν τα έβαζαν στις τράπεζες, αν τα τόκιζαν, θα έπαιρναν πολύ μεγαλύτερο ποσό από εκείνο που σήμερα τους υποσχόμαστε». «Μια κοινωνία», είπε ο κ. Α. Σαμαράς, «κρίνεται από το πώς φέρεται σε αυτούς που βρίσκονται στην αυγή της ζωής (στους νέους) και σε εκείνους που βρίσκονται στη δύση της ζωής τους (στους ηλικιωμένους). Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα ασφαλιστικά και εργασιακά της νομοσχέδια, τσακίζει και τους δύο, αφού στους νέους τάζει συντάξεις πείνας και στους ηλικιωμένους δίνει συντάξεις πείνας. Στους νέους σκοτώνει τις προσδοκίες τους. Στους ηλικιωμένους διαψεύδει τις προσδοκίες τους»… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Θετικά »


Από τη στιγμή που η Βάσω Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι επί των ημερών της διακυβέρνηση του κόμματός τους, εκδηλώθηκαν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας και εφόσον δεν βρίσκουν πειστικές τις απαντήσεις που τους έχουν δοθεί, τότε γιατί δεν ζητούν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όπως μας έχουν συνηθίσει για άλλα θέματα; Θα τους στηρίξουν και τα άλλα κόμματα…


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«Τους έδωσαν προσχήματα»


Η υπερψήφιση του Ασφαλιστικού δεν αποτελεί μόνο θρίαμβο της πολιτικής ελεφαντίασης, αλλά και θρίαμβο των Τακτικιστών (του ΠΑΣΟΚ) και των Επικοινωνιολόγων (του Μεγάρου Μαξίμου). Με τη μέθοδο του καρότου και του ροπάλου (δηλαδή, με ανούσιες μικροδιορθώσεις σε τριτεύοντα ζητήματα και με άμεσες και έμμεσες απειλές), έκτισαν μια δέσμη προσχημάτων πάνω στα οποία πάτησαν οι –λεγόμενοι- «διαφωνούντες», ανακάλεσαν τις διαφωνίες τους και υπερψήφισαν το έκτρωμα! Ώρα, άρα, να υπουργοποιηθούν….


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 2 με τίτλο :


« Δεν πείθει κανέναν»»


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στο ΠΑΣΟΚ η Ν. Δ. διά του εκπροσώπου της Π. Παναγιωτόπουλου και των αρμοδίων τομεαρχών της ,με αιχμή την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, απόρροια της οποίας είναι και ο «αναβρασμός» που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει πετύχει να πείσει ούτε τους υπουργούς του, ούτε τα στελέχη του ότι η πολιτική του κινείται προς σωστή κατεύθυνση και ότι οι χειρισμοί του είναι σωστοί. Αναφορικά με την οικονομία, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η μείωση του ελλείμματος οφείλεται στο γεγονός ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι σήκωσαν στις πλάτες τους συντριπτικό βάρος. «Είδαν μισθούς, επιδόματα και συντάξεις να περικόπτονται» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που όφειλε». Σημειώνει , εξάλλου ότι η κυβέρνηση «δεν συμμάζεψε τη σπατάλη του Δημοσίου, δεν προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις και δεν συγχώνευσε τους κατάλληλους φορείς και Οργανισμούς για να πετύχει τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας». ( το άρθρο συνεχίζεται με τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις, το οποίο κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Ν. Δ. Θόδωρος Καράογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: