Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

O ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε μετά τη νέα άρνηση των οδηγών να λύσουν την απεργία τους και την εντολή του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η επιστράτευση.



Σύμφωνα με τις αποφάσεις της διυπουργικής οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).


Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ’ όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.


Επίσης οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών.


Εν τω μεταξύ τη συνέχιση της απεργίας τους ανακοίνωσαν νωρίτερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφορών οι οποίοι παραμένουν στην αδιάλλακτη στάση τους.


Μετά το πέρας της γενικής τους συνέλευσης οι απεργοί αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους γράφοντας με τον τρόπο αυτόν στα παλαιότερα των υποδημάτων την απόφαση για την επίταξή τους, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προχθές, χωρίς όμως ακόμη να έχει καταφέρει να την θέση σε πλήρη εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: