Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Σε ελεύθερη πτώση η αξιοπιστία των κομμάτων της Βουλής. Η νέα δημοσκόπηση δείχνει την αδιαφορία του Έλληνα, την αποστασιοποίησή του γυρίζοντας την πλάτη του σε όλα τα κόμματα. Άλλωστε γιατί να μην είναι κι έτσι.
Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η ΝΔ, η οποία έχει πάνω απο 20% της εκλογικής δύναμης. Οι δύο λόγοι που εκτιμάται οτι είναι αιτία για την κατρακύλα αυτή είναι πρώτον, η μεγάλη ήττα των τελευταίων εκλογών και η απογοήτευση που προκάλεσε και δεύτερον η προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος. Πέρασαν πολλοί μήνες που ο Σαμαράςάσχολήθηκε περισσότερο με τα εσωτερικά της ΝΔ, προκειμένου να αναδιοργανώσει το κόμμα, με ισχυρή αυτοκριτική και με σκοπό την αυτοκάθαρσή του. Λιγότερο ασχολήθηκε με την ευρύτερη πολιτική εκτός της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Τελείωσε κάθε εσωτερική διεργασία, τώρα και ήδη ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουλίου θα ανακοινώσει με συνέντευξη τύπου συνολικό σχέδιο εξόδου απο την οικονομική κρίση και την απαλλαγή της χώρας απο το μνημόνιο.
Ίσως τώρα να καταδειχθεί η νέα πολιτική πραγματικότητα για την ΝΔ, η οποία θα κριθεί απο το λαό και θα φανεί σε επόμενες δημοσκοπήσεις αν και κατά πόσο ερεθίσει θετικά το εκλογικό σώμα.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χαμηλότερα της εκτίμησης αφού έχει πάρει τα σκληρότερα μέτρα όλων των εποχών για τους εργαζόμενους. Παρ' όλα αυτά βρίκσεται μπροστά απο τη ΝΔ. Κρίνεται αυτή την ώρα η κυβέρνηση κάτω απο τα μέτρα που έχει πάρει.
Την όλη δυσαρέσκεια δεν εισπράττουν τα υπόλοιπα κόμματα. Το εκλογικό σώμα φαίνεται να μην πιστεύει στους σημερινούς πολιτικούς σχηματισμούς ούτε φαίνεται να ελπίζει σε κάποια ανάκαμψη.
Σ' αυτή τη συγκυρία θα περιμένουμε και την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, η οποία μετρά πολύ και τις δημοσκοπήσεις και περισσότερο τις κινήσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: