Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Κατέθεσαν χθες 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, πρόταση νόμου για την "Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων".



΄Οπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Αντα-γωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης "Η πρόταση νόμου αποτελεί μία από τις 23 αναπτυξιακές προτάσεις χαμηλού ή μηδενικού κόστους που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία με στόχο να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και να τονωθεί άμεσα η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.


Η πρόταση νόμου έχει τρεις βασικούς στόχους: Πρώτον, να καλυφθούν υπάρχοντα κενά στην ελληνική νομοθεσία σχετικά με την ανάπτυξη και οργάνωση επιχειρηματικών πάρκων. Γι' αυτό προτείνουμε την δημιουργία one stop shop, που περιορίζει το χρόνο και τη γραφειοκρατία στη διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρηματικών πάρκων. Ενώ παράλληλα θεσμοθετούμε μια σειρά από κίνητρα και αντικίνητρα έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να εγκαθίστανται στα οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα. Δεύτερον, να ρυθμιστεί η άναρχη χωροθέτηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σήμερα οδηγούν στην υποβάθμιση του περι-βάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μέσα από συγκεκριμένες χωροθετικές και περιβαλλοντι-κές προϋποθέσεις, δίνουμε τη δυνατότητα σε περιοχές όπου υπάρχει ήδη άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα. Τρίτον, να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα που περιλαμ-βάνουν νέες δραστηριότητες, όπως logistics, ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια που σχετίζονται με εφαρ-μοσμένη βιομηχανική και ενεργειακή έρευνα, εμπόριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έτσι ώστε να ενι-σχυθεί η καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, και τελικά να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.


Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη επεξεργασία σχετικού σχεδίου νόμου είχε γίνει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές. Σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, η υιοθέτηση τέτοιων προτάσεων που μπορούν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στον τόπο μας, είναι ιδιαίτερα ση-μαντική."

Δεν υπάρχουν σχόλια: