Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΑ

Με εντυπωσιακή άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1608,67 μονάδες με κέρδη 2,21% ενώ έκανε και 3,3%!! Οι συναλλαγές στα 40 εκατομ. τεμάχια με αξία 165 εκατομ. ευρώ. Μεγάλη άνοδος στον τραπεζικό κλάδο όπου όλες οι τιμές των τραπεζών έκαναν άλματα εξ αιτίας της μεγάλης είδησης του κ. Σάλλα, Προέδρου της τράπεζας Πειραιώς, ο οπίοις έκανε πρόταση εξαγοράς συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Πειραιώς. Η πρόταση αυτή είναι άγνσωτο μέχρι στιγμής αν και κατά πόσο θα γίνει αποδεκτή απο την κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον και απο την Εθνική τράπεζα για το ίδιο πακέτο κι εφ' όσον πρόκειται για πλειοδοτική συμφωνία.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική είδηση στο χρηματοοικονομικό χώρο αφού πρόκειται αν κι εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση, να δημιουργηθεί ένας κολοσσός ισότιμος της Εθνικής τράπεζας ενώ φαίνεται η αγορά να κινείται προς την κατεύθυνση της συγχώνευσης τραπεζών ώστε να ενισχυθεί ο τραπεζικός χώρος.
Όπως έχουμε πει απο πολύ καιρό απο αυτές τις γραμμές, οι τράπεζες θα κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή είτε το θέλουν είτε όχι και θα είναι στη σωστή κατεύθυνση αφού θα δημιουργηθούν σχήματα ανταγωνιστικά στη λιανική τραπεζική αγορά ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό η ρευστότητα και η βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων.
Η Γερμανί αυτή την ώρα χάνει σε ποσοστό 0,18%, η Αγγλία χάνει επίσης 0,41% και η Γαλλία 0,47%.
Η Νέα Υόρκη μετά απο ένα σερί επτά ανοδικών συνεδριάσεων σημειώνει απώλειες αυτή την ώρα 0,65%.
Το ευρώ συνεχίζει την ανοδική του πορεία και σήμερα έναντι του δολαρίου σημειώνοντας κέρδη 1,11% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: