Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΥΠΕΣ: Ο ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ'' ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr

ΥΠ.ΕΣ.: Ο «Καλλικράτης» φέρνει αλλαγές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια



Νέα επιστολή, απάντηση στην αλληλογραφία που διακινείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του ΥΠΕΣ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απέστειλε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων – ΟΤΑ.


Αντικείμενο της αλληλογραφίας αποτέλεσε το αίτημα, από πλευράς της Ομοσπονδίας, για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε επιστολή της η Ομοσπονδία: «λόγω των αλλαγών που επιφέρει ο νόμος για διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, δεν καθίσταται δυνατό να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά σχήματα.»


Στη σημερινή του απάντηση ο υφυπουργός Εσωτερικών, ξεκαθάρισε ότι: «ενόψει της εφαρμογής του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η διαδικασία εκλογής των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού μέχρι 31-12-2010. Μέχρι τη συγκρότηση των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων παρατείνεται η λειτουργία των υφιστάμενων υπηρεσιακών συμβουλίων του προσωπικού των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και Β’ Βαθμού. Η διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα ανωτέρω υπηρεσιακά συμβούλια θα ξεκινήσει μετά την 1-1-2011.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: