Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΝΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Σαμαράς: Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση »


Τ ις επόμενες ημέρες αναμένεται ο Αντώνης Σαμαράς να ανακοινώσει τις προθέσεις του και τις επιλογές του για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Ν. Δ. πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις με το επιτελείο του για να καταλήξει στα πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εκλογές του Νοεμβρίου και θα σηματοδοτούν την αλλαγή, κυρίως της νοοτροπίας που θέλει να φέρει στην πολιτική σκηνή ο Α. Σαμαράς. Αν και παραμένει άγνωστο αν ο κ. Σαμαράς θα επιλέξει υποψηφίους και θα δώσει το χρίσμα σε στελέχη σε όλη τη χώρα, το σίγουρο είναι πως για τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι λίγο – πολύ γνωστά. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς, αναμένεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη προχωρώντας σε μια υποψηφιότητα για την Περιφέρεια της Αττικής που θα προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και θα αλλάξει τα δεδομένα (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Στο τιμόνι»


Καλές και ενδεχομένως χρήσιμες μπορεί να είναι οι συναντήσεις και οι ανταλλαγές ιδεών του πρωθυπουργού με ξένους ακαδημαϊκούς και στελέχη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Το πρόβλημα είναι πως εν τω μεταξύ η κυβέρνηση δίνει την εικόνα ενός σχήματος που δεν λειτουργεί σαν ομάδα ή με τους ρυθμούς που επιβάλλει το φάσμα της χρεοκοπίας. Είναι επίσης λογικό να προκαλείται σύγχυση στον Έλληνα πολίτη, όταν ο κ. Παπανδρέου ευαγγελίζεται από τη μια ένα νέο τύπο σοσιαλισμού και από την άλλη εφαρμόζει στην πράξη το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Η εικόνα ενός απόντος πρωθυπουργού χωρίς σαφές όραμα και υπουργών που είναι απρόθυμοι να προωθήσουν τις αναγκαίες αλλαγές και περικοπές στο κράτος, προκαλούν έντονες και εύλογες ανησυχίες για το αν κάποιος βρίσκεται στο τιμόνι ενός κράτους σε βαθιά κρίση.


Από τη στήλη «Ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10:


«Πλασματικά χρόνια». Οι αιώνιες πασοκιές. Παίρνει η κυβέρνηση ένα απάνθρωπο (όποιο) μέτρο κι αμέσως αρχίζει να «εκπαιδεύει» τους πολίτες (που θεωρεί πελάτες της, όλους δηλαδή) πώς να το υπερφαλαγγίσουν και να το παρακάμψουν. Πάντα με πτωχοπροδρομισμούς και μαλαγανιές, με «κατά συνθήκην ψεύδη» (όμως κι αυτά ακόμα με το αζημίωτον στάξε κι εξαγόρασε). Είναι δηλαδή σαν να σου παίρνουν ένα καρβέλι ψωμί και μετά να σου «επιτρέπουν» με δουλικότητες και ραγιαδιλίκια (αποτιμημένα πάντως εις χρυσίον) να πάρεις πίσω μια φετίτσα. Μια φετίτσα «βρώμικο ψωμί»… Τέτοιοι ήταν πάντα… Μια γλίτσα που όπου ακουμπούσε τον λαό τον μαγάριζε , τον διέφθειρε. Με μαϊμού συντάξεις, με πρασινοφρουρογαλάζιους συνδικαλιστές που «καθάριζαν για πάρτη σου» και με «μικρά δωράκια» προς πάντα ενδιαφερόμενο. Τώρα σου παίρνουν τη ζωή και σου γυρίζουν πίσω αντίδωρο μιαν ακόμα ρωμέικη κουτοπονηριά – τα «πλασματικά» χρόνια. Πλήρωσε, απ το κεφάλι που σου κόψανε να σου γυρίσουν πίσω τα αυτιά…


Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΙΟΙΣ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


Περιοδείες στην περιφέρεια, με πρώτους σταθμούς την Ήπειρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς. Πιθανότατα, ο πρόεδρος της Ν. Δ. θα επισκεφθεί την Θράκη, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Σκοπός του, να πείσει τους πολίτες για τη νέα Ν. Δ. που οραματίζεται, καθώς και για τις προτάσεις του κόμματός του για γρηγορότερη έξοδο από τους όρους του μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς είχε σήμερα συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες στη Ρηγίλλης, με κύρια αντικείμενα τις εκλογές του Νοεμβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή.


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Προεκλογικές ασκήσεις»


Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρ Νασιώκας, ασκώντας ωστόσο κριτική σε πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής. Ο κ. Νασιώκας, μιλώντας στο «Θέμα 98,8», είπε ότι «πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και εμείς συνεχίζουμε να διοικούμε όπως στο παρελθόν», ενώ σε ό, τι αφορά την προεκλογική περίοδο τόνισε τα εξής: «Η κυβέρνηση προεκλογικά δεν περιέγραψε την κατάσταση ως έχει, είτε γιατί δεν γνώριζε, είτε γιατί δεν γνώριζε επαρκώς, είτε γιατί δεν ήθελε λόγω της προεκλογικής περιόδου». Πάντως, ο κ. Νασιώκας δεν διευκρίνισε ποια από τις τρεις εκδοχές υιοθετεί….

Δεν υπάρχουν σχόλια: