Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ''TORCASO''

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας, είναι ο ιδρυτής της off shore εταιρίας «Τορκάσο», όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος.



Υπενθυμίζεται ότι η «Torcaso» είναι η off shore εταιρία στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ομίλου MIG, που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιος Γαβριηλίδης, η πραγματική δικαιούχος της οφ σορ εταιρίας «Ρασσαντέλ» είναι η Μονή Βατοπεδίου. Επίσης, ο κ. Γαβριηλίδης φέρεται να είπε πως δεν υπήρξε χειραγώγηση ούτε ένδειξη χειραγώγησης των μετοχών ΟΤΕ και MIG, όταν έγινε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.


Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, κατέθεσε ότι συνεχίζεται ο φορολογικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές στις 60 εταιρείες που φέρονται αναμεμειγμένες στην υπόθεση Βατοπεδίου. Επίσης δήλωσε ότι και το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να προβεί σε εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων μόνο σε ό,τι αφορά την αντικειμενική τους αξία και όχι την εμπορική.
 
(Πηγή: http://www.skai.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: