Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ.Ι. Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, υπο-γράμμισε:



"Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού, ανέδειξε την προχειρότητα, το έλλειμμα τεκμηρίωσης και τις τεράστιες αδυναμίες του νομοθετήματος.


Το "Μεταλλαγμένο Ασφαλιστικό", που ήρθε με άλλη μορφή, μέσα σ' ένα μήνα, χαρακτηρίζεται από πολ-λές αοριστίες, αλλά και αντισυνταγματικότητες, όπως αποφαίνεται και το Ελεγκτικό Συνέδριο.


Αλλοιώθηκε το περιεχόμενό του, με περισσότερες από 60 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Ποικίλα κομματικά, συντεχνιακά συμφέροντα, βρίσκονται πίσω από τις συνεχείς τροπολογίες που κατατίθενται. Το "ράβε ξήλωνε" δεν έχει τελειωμό. Ο ευτελισμός της διαδικασίας δεν έχει τέλος.


Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι εσωκομματικές πιέσεις και οι υποκρυπτόμενοι εκβιασμοί της ψηφοφο-ρίας, το νομοσχέδιο αλλάζει συνεχώς μορφή.


Και οι ασφαλισμένοι, που βρίσκονται; Οι θυσίες που κάνουν θα πιάσουν τόπο; Ποιος κατανοεί τις αγωνίες και τα μεγάλα προβλήματα που φέρνουν σε όλους οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου;


Η κυβέρνηση, πάντως, όχι.


Οι συμβιβασμοί και οι ισορροπίες που ανάγκασαν τον Υπουργό Εργασίας, με τροπολογίες να καλύψει το τεράστιο θέμα της εγγύησης των συντάξεων, αλλά και της χρηματοδότησης των Φ.Κ.Α., έπεσαν στο κενό. Με αόριστες διατυπώσεις και υπαναχωρήσεις της τελευταίας στιγμής, δεν λύνονται τόσο θεμελιώδη ζητή-ματα.


Οι παλινωδίες και οι διαψεύσεις τόσων πολλών εξαγγελιών του Υπουργού Εργασίας, του έχουν στερήσει άλλωστε και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας.


Υπάρχει πια κανείς που να πιστεύει τις διαβεβαιώσεις του ;


Το Ασφαλιστικό "Μωσαϊκό", που ψηφίζει σήμερα η κυβέρνηση, είναι πρόχειρο, αποσπασματικό, μη τεκ-μηριωμένο. Είναι βέβαιο, ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να αλλάξει και πάλι.


Εμείς θα συνεχίσουμε, με συνέπεια και ευθύνη, να προτείνουμε, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για ένα Βιώσιμο, Κοινωνικά Δίκαιο και Αποτελεσματικό Ασφαλιστικό Σύστημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: