Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 9η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Επτά προτάσεις Σαμαρά για το Ασφαλιστικό»


Γ κάζι στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος πατά ο Αντώνης Σαμαράς, προτάσσοντας στην ατζέντα του τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εκτιμά πως η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομική κρίση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα πού σύντομα σε εκλογές, ετοιμάζει να παρουσιάσει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, καλύπτοντας όλους τους τομείς και δίνοντας έμφαση στην ανακούφιση των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων. Την Τετάρτη, σε μια ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο, ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο μέτρων, το οποίο θα έχει στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τον περιορισμό της ανεργίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε μέτρα χαμηλού δημοσιονομικού κόστους, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας…………..
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία στη συζήτηση στη Βουλή, που ξεκινά την Τρίτη, αναμένεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Θα ζητήσει μεταξύ άλλων: 1. Να αποτυπωθεί η εγγύηση του κράτους για την καταβολή των συντάξεων των Ελλήνων ασφαλισμένων. 2. Η κύρια σύνταξη να είναι μία και ενιαία. Απορρίπτουμε το διαμελισμό της κύριας σύνταξης σε βασική και αναλογική. Αυτό αποτελεί όχημα για τη μείωση των συντάξεων. 3. Μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, για να στηριχθεί η χρηματοδοτική βάση του ασφαλιστικού συστήματος (23 σημεία Ν. Δ.) 4. Περιστολή των υπέρογκων δαπανών Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Η κυβέρνηση παρέλαβε νομοθεσία και θεσμούς (ηλεκτρονική διασταύρωση συνταγών, ΑΜΚΑ, ΗΔΙΚΑ), καθυστερεί όμως την αξιοποίησή τους. 5. Έλεγχο της εισφοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση παρέλαβε νομοθετημένο το θεσμό των μικτών κλιμακίων (ΙΚΑ – ΣΕΠΕ) και οφείλει να τον ενεργοποιήσει. 6. Η περικοπή της 13ης και της 14ης σύνταξης και η επιβολή τύπου ΛΑΦΚΑ πρέπει να ανακληθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, να έχουν συγκεκριμένη, σύντομη ημερομηνία λήξης. 7. Αποδοτική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων. Η κυβέρνηση παρέλαβε θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης και αξιοποίησης, αλλά δεν το ενεργοποιεί. ..Είναι σαφές πως η Ν. Δ. ,στη βάση των παραπάνω παρατηρήσεων, εν ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Σφυροκόπημα Σαμαρά σε όλα τα μέτωπα»


Την αντεπίθεσή της σε όλα τα μέτωπα ξεκινά η Νέα Δημοκρατία. Με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, να δίνει το σύνθημα της εξωστρέφειας και να μπαίνει επικεφαλής της νέας πορείας προς τους πολίτες, η «γαλάζια» παράταξη, που ολοκλήρωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα την εσωτερική της ανασυγκρότηση, βάζει στο φουλ τις μηχανές, με διπλό στόχο. Πρώτον, να κάνει αισθητή την παρουσία της σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρουσιάζοντας προτάσεις
που θα την αναδείξουν στη συνείδηση της κοινωνίας ως το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει μια εναλλακτική και αξιόπιστη προοπτική. Δεύτερον, να έχει σε στενό «μαρκάρισμα» την κυβέρνηση και να δώσει «μάχες» εντός και εκτός Βουλής για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας , του ασφαλιστικού, των εργασιακών και της καθημερινότητας, που θα την επαναφέρουν σε τροχιά εξουσίας. (το άρθρο συνεχίζεται με τις προτάσεις της Ν. Δ. για το Ασφαλιστικό και έξοδο από την κρίση)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«Καράβι ακυβέρνητο σε θύελλα»


Και κυβερνητική ασυνεννοησία υπάρχει, και ενδοκυβερνητικές κόντρες καταγράφονται και «συντροφικά μαχαιρώματα» παρατηρούνται. Κανείς, πια, δεν το κρύβει. Άλλωστε ‘χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει», - κατά την παροιμία. Γιατί, όμως παρατηρούνται αυτές οι αναταράξεις στο πλήρωμα του κυβερνητικού σκάφους; Φταίει, τάχα ο κυβερνήτης; Φταίει, ο «ύπαρχος»; Φταίνε οι «ναύκληροι»; Φταίνε οι μηχανικοί; Και όλοι και κανείς – κατά τη γνώμη μας. Διότι η θύελλα είναι μεγάλη, οι εξελίξεις καταιγιστικές, η συνεννόηση δύσκολη – και πέρα από τη συλλογική προσπάθεια για τη σωτηρία του σκάφους – είναι απολύτως φυσιολογικό και ανθρώπινο ο καθένας να νοιάζεται και για την προσωπική του επιβίωση, να λουφάζει στα μεγάλα κύματα και να εμφανίζεται στα μικρά, να κρύβεται από τον καπετάνιο ή να κρατά, για παν ενδεχόμενο, μια «σανίδα σωτηρίας». Στο κάτω – κάτω, έτσι δεν γραφόταν πάντα και δεν γράφεται και σήμερα η ιστορία; Όταν, μάλιστα, το σημερινό πλήρωμα του κυβερνητικού σκάφους είναι εκείνο που απελευθέρωσε τα δύο τρία των Ανέμων από τον Ασκό του Αιόλου;


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Αληθινές ιστορίες….»


Ηκυριακάτικη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου σηματοδοτεί το τέλος των ψευδαισθήσεων για το ΠΑΣΟΚ. Η φράση του άλλωστε «αναστέλλονται» παροχές και αυξήσεις έως ότου η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της», τα λέει όλα. Αυτοί που υποστήριζαν ότι το Μνημόνιο μας έχει δέσει χειροπόδαρα επιβεβαιώνονται πλέον με πανηγυρικό τρόπο. Το ερώτημα που αυτομάτως τίθεται είναι εάν υπάρχει προοπτική, ελπίδα και κάποιο μικρό φως στο τούνελ. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, και ας λέει ο Πρωθυπουργός ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο στο τέλος της 4ετίας… Η απαισιοδοξία και ο φόβος για το αύριο που έρχεται έχουν γίνει τα κυρίαρχα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας. Από τον Σεπτέμβριο, η ανεργία και η ύφεση θα χτυπήσουν την πόρτα όλων μας και οι εξελίξεις θα είναι δραματικές. Με σκληρά μέτρα σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, η έξοδος από την κρίση δεν θα επιτευχθεί….. (το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: