Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 14 με τίτλο :


«Απάντηση της Μ. Δ. στο Μνημόνιο»


Έ χοντας στο πλευρό του τον Σταύρο Δήμα ο οποίος αναλαμβάνει ως αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την εποπτεία μεταξύ άλλων και την Οικονομικών, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει αύριο στο Ζάππειο την πρότασή του για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως με τη λήψη κατάλληλων, ασφαλώς συσταλτικών μέτρων, με την ενσωμάτωση αντισταθμιστικών μέτρων μηδενικού η ελαχίστου δημοσιονομικού κόστους για την ανάταξη της οικονομίας, με την υλοποίηση συνοδευτικών πολιτικών δράσεων (κάποιες από τις οποίες αν και περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο η κυβέρνηση ημιτελώς προωθεί) για την οικονομική ανάπτυξη, η χώρα θα μπορέσει να βγει γρηγορότερα από τα μνημόνιο και στα σκληρά μέτρα. Τι τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο που θα παρουσιαστεί συζήτησε στη Ρηγίλλης ο Αντώνης Σαμαράς με το οικονομικό του επιτελείο χθες βράδυ…. ( το άρθρο συνεχίζεται )


Από τη στήλη «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» των


«ΝΕΩΝ» σελ. 3 με τίτλο :


«Οι συγκρούσεις σε ημερήσια διάταξη»


Τα Ασφαλιστικό εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής σε....φόντο πολλαπλών – και ποικίλων- συγκρούσεων. Κατ αρχάς, με την «παραδοσιακή» διαμάχη Παπακωνσταντίνου – Κατσέλη (την οποία είχαμε αρχίσει να τη συνηθίζουμε) , χθες ανεφύη και κόντρα Ρέππα – Παπακωνσταντίνου. Αιτία, οι βολές κατά του υπουργού Οικονομικών , αλλά και συμβούλων του Μεγάρου Μαξίμου, που εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών από τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι εάν προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση των αστικών λεωφορείων της ΕΘΕΛ, το υπουργείο Μεταφορών θα πει «όχι». Με δεδομένο τον χαρακτήρα- αλλά και τις απόψεις- των δύο ανδρών, η κόντρα μάλλον δεν πρόκειται να λήξει εδώ…..


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Νέα δέσμευση Σαμαρά ότι θα αλλάξει το νόμο για τη μετανάστευση»


Τη δέσμευσή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει το νόμο του ΠΑΣΟΚ για τη μετανάστευση όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, επανέλαβε ο πρόεδρος της παράταξης Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε εκδήλωση της Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε τη συνολική πρόταση του κόμματος για τους μετανάστες, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας και στους όρους της ενσωμάτωσης και της αντιμετώπισης του ρατσισμού και της γκετοποίησης. «Τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν. Αλλά για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει, πρώτον, να διαλέξουν ανάμεσα στην ελληνική και την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονιών τους. Και, δεύτερον, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα χρόνια της 9χρονης εκπαίδευσης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. Για να εξηγήσει πως με τη συγκεκριμένη πολιτική η εξίσωση θα γίνεται μέσα από την Παιδεία, ομαλά και σταδιακά , με ελεύθερη επιλογή και προσπάθεια των παιδιών και όχι με αυτοματισμούς εκ γενετής. ………… Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως ο μεταναστευτικός νόμος της είναι το χειρότερο λάθος τη χειρότερη δυνατή στιγμή. «Είναι λάθος γιατί θα έπρεπε να έχει τις ισχυρότερες δικλείδες ασφαλείας σε σχέση με όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη. Και είναι λάθος, επίσης, επειδή το κάναμε τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Όταν η χώρα εισερχόταν σε μια περίοδο δραματικής ύφεσης μακράς διαρκείας», τόνισε.


Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:


Και επίσημα, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, οι Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναλαμβάνουν τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων στη Ν. Δ.. Σκοπός της συγκεκριμένης αυτής κίνησης είναι η αποτελεσματικότερη επικοινωνία και σύσφιξη των δεσμών μεταξύ της ηγεσίας και των στελεχών της Ν. Δ., που θα συμβάλει στην πιο εποικοδομητική για τον τόπο αντιπολίτευση και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ο κ. Δήμας θα ασκεί εποπτεία επί των τομέων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος. Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος θα εποπτεύει επί των τομέων Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας, Δημόσιας Διοίκησης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Πολιτικής Στρατηγικής.

Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Πως ψηφίζω;»


Ψήφο κατά συνείδηση ή κατόπιν…εντολής; Κυβερνητικοί βουλευτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό. Ανεξάρτητα πάντως, από τα όσα λένε και κυρίως τα όσα θα πράξουν (ή δεν θα πράξουν), ενδόμυχα επιζητούν την κομματική πειθαρχία. Δικαιολογημένα. Χρειάζονται κάποιο άλλοθι….


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«!»


Πάγκαλος (ξανά) κατά ΚΚΕ και τούμπαλιν. Έργο παλιό, χιλιοπαιγμένο και βαρετό. Κάτι πιο πρωτότυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: