Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10-11 με τίτλο :


«Ξεκάθαρο μήνυμα Σαμαρά, ο οποίος στην περίπτωση Μαρκόπουλου, έδειξε ότι δεν…σηκώνει μύγα στο σπαθί του»


Μ ε την εκλογή του Ανδρέα Λυκουρέντζου στη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, επικυρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η πολιτική ηγεμονία του Αντώνη Σαμαρά στην παράταξη. Το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε και με την υποψηφιότητα του Κώστα Μαρκόπουλου απέδειξε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να κινηθεί δυναμικά όπως αυτός νομίζει για το καλό της παράταξης, χωρίς να βάζει μπροστά φιλίες ή παρεμβάσεις. Είναι σαφές πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δεχτεί μύγα στο σπαθί του, καθώς έφτασε κοντά ακόμα και στο σημείο να θυσιάσει το στενό κομματικό του φίλο Κώστα Μαρκόπουλο αν επέμενε στην υποψηφιότητά του για γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής. Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ήταν για μια ακόμα φορά, ξεκάθαρο. Όσοι δεν υπακούουν την κομματική γραμμή θα τίθενται προ των ευθυνών τους…. (το άρθρο συνεχίζεται με αναφορά στην εκλογή του Ανδρέα Λυκουρέντζου)…


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


« «Κλείδωσαν» οι δύο αντιπρόεδροι στη Ν. Δ.»


Τους κ. Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλο αναμένεται να ορίσει στις δύο θέσεις αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της διεισδυτικότητας του κόμματος στο εκλογικό σώμα. Ο κ. Σαμαράς είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τους δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οριστικοποιήθηκαν και οι αρμοδιότητες που θα αναλάβουν. Ο κ. Δήμας αναμένεται να προΐσταται των τομέων οικονομίας και ανάπτυξης και ο κ. Αβραμόπουλος εκείνων της εξωτερικής πολιτικής και διοίκησης. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος αναμένεται η εκλογή του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η ανάδειξη των υπολοίπων επτά αιρετών μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για…γέλια»


Ααυστικές παρατηρήσεις και πικρές διαπιστώσεις από τον Λάκη Λαζόπουλο στο τελευταίο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»,. Με έμφαση στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ- στους τρεις κυρίους υπεύθυνους για τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα της χώρας σήμερα. Έστω ως χειριστές και εν μέρει συνυπεύθυνοι για τη βαριά κληρονομιά. Ατάκες διεισδυτικές, όπως: -Το σύνθημά τους «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» έγινε τώρα «Σοσιαλισμός μαζί με βαρβαρότητα». Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε τρεις μήνες διέλυσε όλη την κοινωνική νομοθεσία
τριάντα χρόνων. – Ο Γιώργος πιστεύει, έτσι λέει- ότι η Ιστορία θα τον δικαιώσει για τα μέτρα που παίρνει. Η Ιστορία θα τον βρει κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι. «θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες» λέει. Ακριβώς, είσαι προφήτης σ αυτό. – Δεν μπορεί σοσιαλιστές να χαίρονται ότι η χώρα κυβερνιέται από ξένους. Μαζί με την ψήφιση του Ασφαλιστικού ψηφίζουν και την ιδεολογική τους διάλυση. Τον μονόδρομο του ΔΝΤ για όλες τις κυβερνήσεις μετά το ΠΑΣΟΚ. – Αναρωτιέμαι εάν το Μνημόνιο το διάβασαν πριν το ψηφίσουν. Νύχτα το ψήφισαν. Και τώρα, το μεταφράζουν στα ελληνικά για τον Γιώργο. – Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Σας έχει κάνει το ΔΝΤ υπαλλήλους της συμφοράς….


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Προσωρινά…αναβάλλονται!»


Απόσπασμα από την εισήγηση του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου: «Πολλοί ρωτούν: «το Πρόγραμμά σας δεν ισχύει πια;». Και εγώ θέλω να τονίζω ότι αυτοί οι στόχοι που είχαμε θέσει, ισχύουν στο ακέραιο. Βέβαια, μερικά από τα θέματα, όπως τα μισθολογικά, προσωρινώς έστω λόγω της μεγάλης κρίσης αναβάλλονται». Πώς λέει το ρητό: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού….


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10 :


…Κι όμως το πάγωμα των μισθών είναι η κορυφή του παγόβουνου, προς το οποίο οδήγησε τον «Τιτανικό» ο κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Παπανδρέου στη γέφυρα να παίζει μαζί με την ορχήστρα το γνωστό βαλς «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»… Τώρα, τα χειρότερα μας περιμένουν στον πάτο. Διότι τίποτε δεν άλλαξε στη σάπια δημόσια διοίκηση, τίποτε δεν άλλαξε στη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη σπατάλη (από τις χορηγήσεις στις ΜΚΟ έως τις αναθέσεις), ενώ, αντιθέτως βούλιαξαν τα μεροκάματα, η παραγωγικότητα, η ασφάλιση, η εργασία. Ακόμα κι αν δεν παγώσουν εν τέλει οι μισθοί, τι νόημα έχει μια αύξηση φερ’ επείν 1%, όταν ο πληθωρισμός τρέχει ήδη με 6% και (μετά τις πρόσφατες αυξήσεις του ΦΠΑ) πάει για 7%; Όμως το πρόβλημά μας από καιρό δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι κοινωνικό, συντελείται ένα κοινωνικό πραξικόπημα από δυνάμεις που έχουν προδώσει τους ψηφοφόρους τους και την εντολή του Λαού. Μια οικονομική Χούντα –το Διευθυντήριο της Κομισιόν και του ΔΝΤ- έχει καπελώσει το ελληνικό Σύνταγμα με το Μνημόνιο και κυβερνά την Ελλάδα μέσω μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων, η οποία μάλιστα δεν παραλείπει συχνά να υπερακοντίζει σε αγριότητα και αυτό το ίδιο το Μνημόνιο, όπως κάθε πρόθυμος που θέλει να φανεί αρεστός…………….

Δεν υπάρχουν σχόλια: