Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

"Η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Ε.Ε. υποστηρίζει ότι με την ενοποίηση των επιμέρους πολιτι-κών που αφορούν τις θάλασσες, η Ευρώπη μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερα κέρδη και, ταυτόχρονα, πολύ λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Κρίσιμο συστατικό στοιχείο αυτής της πολιτικής είναι η ενιαία "Θα-λάσσια Διακυβέρνηση", υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κουμουτσάκος σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Στην ερώτηση του αυτή ο έλληνας Ευρωβουλευτής ζητάει από την Επιτροπή:


" Να γίνουν παραστάσεις προς εκείνα τα κράτη-μέλη που δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη συγκρότησης ενιαίων διοικητικών Δομών " Θαλάσσιας Διακυβέρνησης ".


" Να απαιτηθεί από τα κράτη-μέλη που δεν το έχουν πράξει, να οριστούν το ταχύτερο, "εθνικά σημεία επαφής" για την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της Ε.Ε.


" Να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις που έχει επί της εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, η απόφαση της Ελλάδας - ενός κατεξοχήν θαλάσσιου κράτους-μέλους να καταργηθεί το Υπουργείο Εμπο-ρικής Ναυτιλίας.


Με την ευκαιρία της υποβολής της ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι "Η -ακατανόητη- απόφαση για την κατάργηση και τον πολυ-τεμαχισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται στις κατευθύνσεις της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της Ε.Ε. αλλά δυστυχώς κινείται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: