Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου ως επίσημος καλεσμένος από τον πρόεδρου του ΕΛΚ Β.Μάρτενς και θα παραβρεθεί σε πρόγευμα εργασίας όπου θα λάβουν μέρος σημαντικοί υπουργοί Οικονομίας ευρωπαϊκών χωρών όπως η κα Κριστίν Λαγκάρντ της Γαλλίας, ο κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία και ο κ. Τρεμόντι από την Ιταλία. Θέμα όπως ανέφερε θα είναι οι τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη θα βγει με γρήγορο και ασφαλή τρόπο από την κρίση ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι στις 25 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ν.Δ θα μετάσχει στις Βρυξέλλες στη σύνοδο του ΕΛΚ.



Η ΝΔ θεωρεί θετική εξέλιξη της κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που θα ταξιδεύουν στο εξής στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ παρέπεμψε στην ανακοίνωση που βγήκε από το γραφείο της κας Ντόρας Μπακογιάννη η οποία, όπως επεσήμανε, αναφέρει με κάθε σχετική λεπτομέρεια όλες τις ενέργειες που έγιναν από την κυβέρνηση Καραμανλή μέχρι τον Ιούνιο του 2009 όταν φτάσαμε στη θετική κατάληξη με την υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών.


Σε ερώτηση αν είχε προηγηθεί της ανακοίνωσης από το γραφείο της πρώην υπουργού Εξωτερικών συνεννόησή της με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε πως «στη ΝΔ είναι πάγια τακτική να συνεννοούνται πάντοτε τα γραφεία και δεν αποτελεί είδηση η συνεργασία των γραφείων και ιδίως των στελεχών». Σε παρόμοια ερώτηση είπε πως είναι πάγια συνήθεια στη ΝΔ να συνεργάζονται όλα τα στελέχη με την ηγεσία προκειμένου να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενώ επεσήμανε πως από τις δηλώσεις της κας Μπακογιάννη προκύπτει ότι η ΝΔ είχε ολοκληρώσει την επίλυση του θέματος της βίζας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφαιρεί το μερίδιο επιτυχίας που ανήκει στον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: