Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η 'ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΑΤΣΕΡ' ΚΑΙ Η 'ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ ΚΟΤΤΑ'

Αυτά που συμβαίνουν και βλέπουμε σ' αυτή τη χώρα είναι από τα απίστευτα!! Χθες είδαμε τη συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ. Περιμέναμε δηλώσεις πολιτικής στήριξης, ανοιχτές και ίσιες. Γιατί, θα έλεγε κάποιος. Διότι, θα λέγαμε εμείς, είναι στα πλαίσια των υποχρεώσεων όλων των Ευρωπαϊκων κρατών λειτουργώντας με αλληλεγγύη απέναντι σε όλα τα κράτη. Προκύπτει από τα πρωτόκολλα και τις συνθήκες σύστασης της παλαιάς ΕΟΚ και σήμερα Ε.Ε. 
Τι είδαμε, όμως, αντ' αυτού; Πολλά ευχαριστώ και ψυχρή απομάκρυνση από το πρόβλημα. Είδαμε προτάσεις πώλησης Ελληνικών εδαφών αντί πινακίου φακής. Είδαμε τα ωραία 'μπαλάκια' που πέταγε η 'σύγχρονη Θάτσερ' σ' ένα 'ζαλισμένο κοτόπουλο'. Είδαμε το 'ζαλισμένο κοτόπουλο' να πιάνει το μπαλάκι και να το 'παίζει' πολύ όμορφα. Στην ερώτηση του έξυπνου δημοσιογράφου αν θα πουληθεί κανένα νησί να ξεπληρωθούν τα χρέη της Ελλάδας όχι μόνο δεν τον διαολόστειλε αλλά το άφησε ανοιχτό, λέγοντας ότι 'δεν είναι τρόπος αυτός διαχείρισης των οικονομικών προβλημάτων'. Δηλαδή, λέμε εμείς οι ταπεινοί, αν υπάρξουν δυσκολίες μπορεί να φθάσουμε εκεί!!!
Και η 'σύγχρονη Θάτσερ' έπαιζε με τη 'ζαλισμένη κόττα', με άνεση και γιατί όχι, άλλωστε, αφού και 'ζαλισμένη' ήταν και 'κόττα' ήταν!!
Δέχθηκε η 'ζαλισμένη κόττα' την ερώτηση του έξυπνου δημοσιογράφου και η 'σύγχρονη Θάτσερ' άλλο που δεν ήθελε!!
Είδαμε καμιά τριανταριά 'ευχαριστώ'. Δεν ξέρουμε, όμως, γιατί. Γιατί αυτά τα ευχαριστώ!! Μήπως για το επίσημο δείπνο που θα παραχωρούσε η σύγχρονη Θάτσερ, με γερμανικό λουκάνικο, Φραγκφούρτης βέβαια, ψημένο ή βρασμένο αλλά γερμανικά; Τί ήταν αυτό που έδωσε στη 'ζαλισμένη κόττα' για να ευχαριστήσει;  Μήπως η υπόσχεση ότι, αν προκύψει πιο έντονο πρόβλημα, θα δώσει τη Κρήτη, ας πούμε. Καλή τιμή πώλησης άλλωστε η περίοδος των αγορών δεν είναι και στα καλύτερά της!! Φιλέτο σε καλές τιμές!!!
Η 'ζαλισμένη κόττα', είτε διαβάζει από κείμενο είτε (προσπαθεί) να πει απ' έξω κάτι, σε στέλνει. Σηκώνει όλους τους ανέμους του Αίολου. Σβούρα σε κάνει!!!
Κι η 'σύγχρονη Θάτσερ', έχει εξασφαλίσει την επόμενη εκλογή της εκεί στη Γερμανία, εκεί που γεννήθηκαν κάτι Χίτλερ, κάτι Γκέμπελς, κάτι τέλος πάντων 'πατριωτικό' και από 'γαλαζοπράσινοξανθοπό σοσσιαλισμό'. Πούλησε φούμαρα για να εισπράξει και τα ευχαριστώ αλλά και την υπόσχεση ότι θα δούμε και κανένα νησί.
Η 'σύγχρονη Θάτσερ' ήταν η εκπόσωπος ενός λαού με δύο πρόσωπα. Το ένα της μεγάλης και κυρίαρχης μορφής μιας υπό διάλυση ένωσης και το άλλο της προστασίας του τραπεζικού κατεστημένου, του κατεστημένου των μέσων ενημέρωσης, του κατεστημένου των golden boys, του κατεστημένου των μεγάλων εταιρειών που εξαγοράζουν συνειδήσεις τύπου Siemens, του κατεστημένου που δολοπλοκεί με τους μικρότερους της 'υπό διάλυση ένωσης' πρωθυπουργίσκους επαίτες της Ευρώπης, χάνοντας όχι την προσωπική τους αξιοπρέπεια αλλά ξεπουλώντας και την πατρίδα τους ακόμη.
Η 'ζαλισμένη κόττα' δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν κι άλλες. Μαζεύτηκαν πολλές εκεί στις Βρυξέλλες!! Εκεί έχει λεφτά, έχει χρήμα, έχει δόξα, έχει καταξίωση!!!!
Έτσι νομίζουν, βέβαια.
Αυτή η 'ζαλισμένη κόττα' έστησε ένα ωραίο σκηνικό στη πατρίδα της. Φούσκωσε τα χρέη της για να δείξει τη δική της ανικανότητα να διαχειριστεί 'σοσιαλιστικά' τα δημόσια πράγματα. Ένα σκηνικό που δείχνει μια χώρα της πλάκας, (πρώτη 'πατάτα'), μια χώρα πολιτισμού που μόλις ένα χρόνο πριν είχε καλέσει την 'αφρόκρεμα' των πολιτικών ηγεσιών όλου του κόσμου για τα εγκαίνια ενός μουσείου που περιέχει μέσα του ένα πολιτισμό από κτίσεως κόσμου!!! Και που τότε η 'αφρόκερμα' αυτή είχε πει τα καλύτερα γι' αυτή τη χώρα!!
Τα 'μαύρα κοράκια' της 'σύγχρονης Θάτσερ' όταν είδαν το σκηνικό αυτό, φόρεσαν τα καλά τους, τις γραβάτες τους, τα κοστουμάκια τους πήραν τις τσαντούλες τους κι άρχισαν να κυκλοφορούν σ' αυτή τη χώρα, στα 'γραφεία' όπου λαμβάνονται αποφάσεις και αφού έμαθαν καλά τι επρόκειτο να γίνει, έστησαν το δικό τους παιχνίδι, εκβιάζοντας για συνεργασίες και βέβαια με αδρά αμοιβή.
Και είπε η 'ζαλισμένη κόττα' ότι η χώρα αποτελεί θύμα κερδοσκοπίας!!!!! Ζήτησε και τη βοήθεια της 'σύγχρονης Θάτσερ' για τους κερδοσκόπους. Δεν κατάλαβε ακόμη ότι μιλούσε με την εκπρόσωπο των 'κερδοσκόπων'!! Δεν κατάλαβε ότι συνομιλούσε μ' ένα ΄μαύρο κοράκι', 'μια σύγχρονη Χίτλερ'. Η ζάλη φταίει, πολλές σφαλιάρες έπεσαν γρήγορα και δεν προλάβαινε να χωνέψει τις προηγούμενες.
Το σκηνικό αυτό ήταν μια 'δρακότρυπα' που έστησε η 'ζαλισμένη κόττα' για να ρίξει μέσα όλη την αντιπολίτευση, ως υπεύθυνη για την υπερχρέωση της χώρας. Σ' αυτή τη 'δρακότρυπα' έπεσε μέσα η ίδια. Τη φούσκα που έφτιαξε δεν μπορεί ούτε να τη σπάσει τώρα. Την άφησε να τη σπάσει άλλος, για παράδειγμα το ρόλο αυτό ανέλαβε να σπάσει ο τελευταίος γενειοφόρος της γενιάς της 3ης του Σεπτέμβρη με τα συμβόλαια με το λαό. Ξιφούλκησε ο 'γενειοφόρος' να αποκαταστήσει την αλήθεια και την ισορροπία, πού, μα μέσα στο ναό της δημοκρατίας.... στη Βουλή! Κι απέξω την ίδια ώρα ήταν διάχυτη η δημοκρατία!! Η δημοκρατία στη πράξη. Εργαλεία επιβολής της τάξης και της δημοκρατίας, τα δακρυγόνα.  Η πιο ενδεδειγμάνη μέθοδος και μάλιστα χωρίς καμιά διάκριση. Όλοι είναι εχθροί της δημοκρατίας αυτοί που είχαν το 'θράσσος' να διαδηλώσουν ένα άλλο δίκιο, που η 'ζαλισμένη κόττα' δεν το ξέρει ακόμη. Γιατί αυτό που ξέρει είναι να λέει με άλλο θράσσος, ότι ο Ελληνικός λαός, αποδέχεται τα νέα μέτρα γιατί θέλει μια χώρα νοικοκυρεμένη, θέλει μια χώρα που να μη χρωστά ακόμη πληρώνοντας κάτι παραπάνω με κανένα νησάκι, με μισή Πελοπόνησο. Για τη βόρεια Ελλάδα, δεν το συζητάμε γιατι αυτή είναι επέκταση ενός άλλου κτήματος με ελιές και παραλία, που δόθηκε σε άλλους!!!
Και τώρα η 'ζαλισμένη κόττα', έπεσε στη δρακότρυπα. Η επόμενη συνάντησή της είναι (πάντα μέσα στη δρακότρυπα) με μια άλλη σύγχρονη προσωπικότητα, που ευτυχώς έχει και λίγο αίμα ελληνικό και είναι πιο προσεκτική. Εκεί θα έχει να διαπραγματευθεί ένα άλλο αγαθό, τον εξοπλισμό της χώρας. Εκεί έχει να πάρει κάτι αεροπλανάκια, να παίζουν οι Έλληνες αεροπόροι, έτσι σκέφτεται η 'ζαλισμένη κόττα'. Υπάρχουν οι πατριώτες εδώ που θα υπερασπιστούν με τα αεροπλανάκια αυτά τα ξέμπαρκα σύνορα!! Σκοπός της νέας συνάντησης η εξασφάλιση της πολιτικής στήριξης ενός άλλου ηγέτη, δεύτερος στην ιεραρχία, στην ένωση!!
Και μετά έρχεται η μεγάλη συνάντηση της 'ζαλισμένης κόττας'. Με τον αρχηγό των αρχηγών. Αφού θα έχει τελείως ζαλιστεί, θα την έχουν ζαλίσει τελείως από την Ευρώπη, θα καταφθάσει στην άλλη πλευρά του ωκεανού. Εκεί ό,τι θα έχει απομείνει από τα ξεπουλήματα, θα τα δώσει στον αρχηγό των αρχηγών. Καλύτερα θα λέγαμε ότι θα τα πάρει εκείνος μόνος του, χωρίς κόπο, αφού δίπλα του θα έχει μια 'ζαλισμένη κόττα', που της βάζουν το νέφτι και τρέχει μόνο.
Αυτά για τη 'ζαλισμένη κόττα', που την παρακολουθούμε όχι για τίποτα άλλο αλλά γιατί εμείς είμαστε εδώ για να βλέπουμε και να παίρνουμε θέσεις. Θέσεις μάχης. Οι μάχες εδώ είναι, δεν είναι έξω. Εδώ θα χυθεί αίμα. Εδώ θα αφήσουμε εμείς τα κόκαλά μας, για να υπερασπιστούμε τα αγαθά που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας, αυτοί που θυσίασαν τις ζωές τους στις φυλακές, στην εξορία. Αυτοί 'οδηγούν' με 'ζαλισμένες κόττες' κι εμείς αντιστεκόμαστε σε βλακείες, σε αηδίες και σε άχρηστους, ανίκανους και 'ζαλισμένες κόττες' πολιτικούς, που βρέθηκαν στην εξουσία γιατι ένοιωθαν την ανάγκη της καταξίωσης. Εμείς δεν ξεχνούμε τις κατακτήσεις των προηγούμενων αγωνιστών είτε με τον 14ο μισθό, είτε με τον 13ο είτε ως προστάτες της κυριαρχίας του Έθνους μας είτε για να καθαρίσουμε οποιαδήποτε κουτσουλιά αφήσει η κάθε 'ζαλισμένη κόττα' πίσω της!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: