Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΑΠΟ ΕΘΕΛΌΝΤΕΣ

Με σύμμαχο τον καιρό και όρεξη για δράση συμμετείχε σε μία ακόμη δεντροφύτευση η Δημοτική Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Νέας Πεντέλης, μαζί με δημότες και φίλους του βουνού του Πεντελικού. Η πρωτοβουλία ήταν των Δήμων Νέας Πεντέλης, Μελισσίων και Κηφισιάς και η δράση έλαβε χώρα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην περιοχή στο τέρμα της οδού Μουσών (επί της Σκουφά). Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή που έχει ήδη καεί δύο φορές και δεν μπορεί να υπάρξει φυσική αναδάσωση, ενώ βρίσκεται και πολύ κοντά στον αστικό ιστό.



Από τον Δήμο παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Φειδοπιάστης και η αναπληρώτρια εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Άννε Δούρου.


Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Φειδοπιάστης προέβη στην εξής δήλωση: «Η συμμετοχή του κόσμου πάει ένα βήμα παραπέρα τις δράσεις μας για “ζωή ξανά” στο Πεντελικό. Όλοι οι εθελοντές ήταν εκεί και δούλεψαν με την καρδιά τους. Πρόκειται για μια ενέργεια πολύ σημαντική, αφού η αποκατάσταση της Πεντέλης αφορά άμεσα τις ζωές όλων. Όλοι συμμέτοχοι στον αγώνα να αλλάξει όψη το βουνό, ο πολύτιμος αυτός πνεύμονας οξυγόνου».


Χορηγοί της δράσης αυτής ήταν η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, οι εταιρίες PC SYSTEMS, METRO CASH AND CARRY, CONSOLIDATED CONSTRACTORS COMPANY και η ΜΚΟ LIONS INTERNATIONAL. Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο Ρ/Σ «Βήμα FM 99,5».

Δεν υπάρχουν σχόλια: