Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΥΠ' ΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ;

ΑΠΟ ΤΟ papaioannou.wordpress.com

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμιζαν ότι το σχέδιο προβλέπει μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο μέσω της μη ανανέωσης των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου σε ΔΕΚΟ, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς και οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό και παρέπεμπαν στην Εκθεση προόδου που έχει ήδη αποσταλεί στην Κομισιόν στο πλαίσιο της αυστηρής κοινοτικής επιτήρησης και εποπτείας.

Σύμφωνα με την Εκθεση το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί έναντι των κοινοτικών οργάνων ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω της κατάργησης των συμβάσεων έργου, της μη ανανέωσης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς και του περιορισμού του αριθμού των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Από το μέτρο αναμένεται εξοικονόμηση δαπανών ύψους 120 εκ. ευρώ μέσα στο 2010.
Ηδη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει δώσει εντολή προς όλες τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των οργανισμών και φορέων που υπάγονται στο Δημόσιο, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης να «περάσουν από κόσκινο» όλες τις συμβάσεις εργασίας, καθώς και τις μισθολογικές καταστάσεις και να παραδώσουν τα στοιχεία στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: