Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Με θετικό πρόσημο και κέρδη κινούνται όλες οι αγορές. Στην Αθήνα το χρηματιστήριο κερδίζει 1,03% αυτή την ώρα με όγκο στα 5,8 εκατομμύρια τεμάχια και αξία 36,9 εκατομμύρια  ευρώ. Όλοι οι δείκτες κινούνται θετικά με τον 20άρη να κερδίζει 1,06% και τις τράπεζες να σημειώνουν υψηλούς όγκους κυρίως η Εθνική με 1,1 εκατομμύρια τεμάχια.
Η Γερμανία κερδίζει 0,16%, η Αγγλία 0,17% και η Γαλλία 0,18%.
Τα spreads στις 305 μονάδες βάσης για το 10ετές και να σημειώσουμε ότι από σήμερα διαπραγματεύεται το νέο 10ετές λήξεως Ιουνίου 2020.
Για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου εργάζονται αυτή την ώρα όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια αυτών που δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί χθές στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας έγινε και επίσημα πρόβλημα της Ενωμένης Ευρώπης, η οποία δεν είχε προβλέψει ανάγκες αυτού του μεγέθους και τύπου. Ο Νικολά Σαρκοζί άνοιξε το θέμα της θωράκισης των κρατών μελών της Ευρωζώνης για την ίδρυση αυτού του ταμείου και του αποκλεισμού των κερδοσκοπικών επιθέσεων τραπεζικών οίκων.
Ενισχύεται η Ευρώπη και η Ευρωζώνη κι αυτό θα λειτουργήσει θετικά και στην Ελλάδα που τούτη την ώρα προσπαθεί να αποφύγει τον υψηλό δυσβάστακτο δανεισμό και ασφαλώς θα τύχουν ανάλογης μεταχείρισης και τα υπόλοιπα κράτη που παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα δημοσιονομικού ελλείμματος.
Το Ευρώ έναντι του δολλαρίου αυτή την ώρα στο 1,3667.
Το πετρέλαιο στα 82 δολάρια το βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: