Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ: ''ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ''

''Tα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται…Με στόχο να υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο'', τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες όπου μετείχε σε πρόγευμα εργασίας με τους Υπουργούς Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,που πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι με τους Υπουργούς Οικονομικών του ΕΛΚ και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «συζητήσαμε για το Ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, για τις επιπτώσεις του στην Ευρωζώνη και για τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα».
Εξήγησα, είπε, την άποψή μας για το απαραίτητο μείγμα πολιτικής, αλλά και για τη σημασία μιας έκτακτης στήριξης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε πως έθιξε δύο πράγματα: Tην ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης, που πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, για να θωρακίσει τον Ελληνικό δανεισμό από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους και την ανάγκη συμπλήρωσης των μέτρων που παίρνει η Ελλάδα για το έλλειμμα, με μέτρα τόνωσης της Αγοράς και της Οικονομίας, ώστε το τελικό μείγμα οικονομικής πολιτικής να είναι πιο αποτελεσματικό.
Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, οι Υπουργοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει έκφραση έμπρακτης στήριξης.
Πρόσθεσε ότι «ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει. Η συζήτηση θα συνεχιστεί ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ληφθεί η οριστική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής. Στις 25 του μηνός, θα βρίσκομαι ξανά στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Μέρκελ, για να παρουσιάσω τις θέσεις της ΝΔ στους αρχηγούς και Πρωθυπουργούς του ΕΛΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: