Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

'ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ'

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

«Το σχέδιο νόμου, που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων και τη σύσταση Ειδικού Υ-πηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων, συνιστά «μνημείο» κομματικής επέλασης στη Δημόσια Διοίκηση και παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Ζώης και υπογράμμισε:



«Ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς κανένα διάλογο με την ΑΔΕΔΥ και τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φο-ρείς, καταφεύγει - επωφελούμενος της κοινωνικής αναστάτωσης για τα οικονομικά μέτρα - σε άνευ προη-γουμένου μεθοδεύσεις σε βάρος της αξιοκρατίας, υπονομεύοντας τη συνέχεια και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης. Και αυτό σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τα δημόσια οικονομικά και για τη Χώρα γενικότερα. Με διαδικασίες «κατεπείγοντος» προχωρά εν κρυπτώ στην επανίδρυση του κομματικού κράτους και στην κομματική άλωση της Διοίκησης, «ξηλώνοντας» κυριολεκτικά, μαζί με τα ικανά στελέχη της Διοίκησης, και κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικών κριτηρίων.


Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να θυμηθεί τις δεσμεύσεις του για ανάδειξη των άξιων και να πα-ρέμβει προσωπικά για την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο παραπέμπει την αξιοκρατία στις καλένδες, διχάζει τα στελέχη της Διοίκησης και βρίσκεται στα όρια της θεσμικής εκτροπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: