Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ''

Στην εκδήλωση «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προσκλήθηκαν για πρώτη φορά και οι διαπιστευμένοι bloggers , για τους οποίους είχε προβλεφθεί ειδικός χώρος στην αίθουσα αλλά και οποιαδήποτε υποστήριξη και πληροφόρηση χρειάζονταν.




Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους παρευρέθησαν .
Στα επόμενα γεγονότα και δράσεις θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες συμμετοχής.
Γραφείο Τύπου Επικοινωνίας και Διαδικτύου


Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου και της Υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στην εκδήλωση για την Αριστεία και την Καινοτομία στην εκπαίδευση




Ολοκληρώθηκε χθες 13/3 η εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ανάδειξη των καινοτόμων εκπαιδευτικών της χώρας μας . Εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα παρουσίασαν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ενώπιων της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, της Υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Κουλαϊδή, το έργο τους εντυπωσιάζοντας με τις ιδέες και την ευρηματικότητα τους .


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, με μήνυμα όπου απέστειλε.


Παρά τις αντιδράσεις ορισμένων η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κανονικά.


Η Υπουργός Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε :


«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τους εκπαιδευτικούς. Εκπαιδευτικός σημαίνει «φως». Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ψάξαμε σε όλη την Ελλάδα και βρήκαμε πολλούς εκπαιδευτικούς , οι οποίοι σε αντίξοες συνθήκες παράγουν, δημιουργούν, αποδεικνύουν τι σημαίνει στην κοινωνία «εκπαιδευτικός». Από τους 370 εκπαιδευτικούς που έστειλαν καινοτόμες εργασίες, βραβευμένες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο οι 100 παρουσιάζουν σήμερα τη δουλειά τους.


Χρειαζόμαστε «πρότυπα φωτεινά» στην Παιδεία. Χρειαζόμαστε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που κάνουν τη διαφορά για να δημιουργήσουν το πρότυπο του «αύριο». Θέλουμε να διακρίνεται ο άριστος, να αναδεικνύεται η καινοτομία να δημιουργούνται πρότυπα, να μην ισοπεδώνονται όλοι. Τα ονόματα και η δουλειά όσων παρουσιάζουν σήμερα θα αναδειχθούν και θα παρουσιαστούν στο διαδίκτυο.


Στην εκπαίδευση τα πράγματα θα αλλάξουν. Και θα αλλάξουν κυρίως γιατί το θέλουν οι εκπαιδευτικοί, τους οποίους έχουμε συμμάχους κάθε στιγμή και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αυτά που έκαναν και που κάνουν σε πολύ άσχημες συνθήκες αποδεικνύουν ότι οι κοινωνίες προχωράνε με Δασκάλους με «Δ» και τέτοιους έχουμε πολλούς».


Η Υφυπουργός Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύης Χριστοφιλοπούλου δήλωσε:


«Η Ελλάδα διαθέτει αξιόμαχους εκπαιδευτικούς, διαθέτει ανθρώπους που έχουν πρωτότυπες ιδέες, παίρνουν πρωτοβουλίες και δημιουργούν. Εκπαιδευτικούς που αλλάζουν τα δεδομένα για τους μαθητές τους ανοίγοντας ευρύτερους ορίζοντες μάθησης. Τα όσα σήμερα είδαμε και ακούσαμε μας έπεισαν για αυτό και μας έκαναν πιο αισιόδοξους για την πορεία των αλλαγών που απαιτεί το Νέο Σχολείο με τους μαθητές πρώτα και τους εκπαιδευτικούς στην πρώτη γραμμή».


Επισυνάπτεται το μήνυμα του Πρωθυπουργού και λίστα με τους εκπαιδευτικούς που παρουσίασαν το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: