Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥ Σ'ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 2010'

Καλεσμένος του νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Φειδοπιάστης, στη λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για την εκδήλωση τιμής προς τους «Πρεσβευτές Ελληνισμού 2010».



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου και αποδόθηκαν ιδιαίτερες τιμές για το ανθρωπιστικό και ιεραποστολικό του έργο στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ Αναστάσιο.


Ως «Πρεσβευτές Ελληνισμού» ανακηρύχθηκαν έξι σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και του πνεύματος από την Ελλάδα, την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο, την Κίνα, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πρόκειται για τους Αθανάσιο Φωκά, Μαργαρίτα Λαριέρρα, Πέντρο Ολάγια, Τσεν Μινχουά και Αχμέτ Ετμάν, Γκρέγκορυ Νεϊγκί.


Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται για 13η συνεχή χρονιά από την Νομαρχία Αθηνών και έχει πια καθιερωθεί ως ένας θεσμός που είναι αφιερωμένος στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη.


Στην τελετή που παρουσίασε αφιλοκερδώς ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης, παραβρέθηκαν χιλιάδες πολίτες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Σιούφας, οι βουλευτές και πρώην βουλευτές Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Βούρος, Άννα Νταλάρα, Μάγια Τσόκλη, Νίκος Τσιαρτσώνης ,Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης, δήμαρχοι, πρεσβευτές, εκπρόσωποι των δικαστικών και στρατιωτικών αρχών και κοινωνικών φορέων.


Μετά την τελετή ακολούθησε συναυλία με την Γλυκερία, τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Δημήτρη Μπάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: