Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των



«ΝΕΩΝ» σελ. 5:


Β ρυξέλλες πάει τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι προσκεκλημένος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς. Ο Αντώνης θα παραβρεθεί σε πρόγευμα εργασίας μεταξύ υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας χωρών με κεντροδεξιές κυβερνήσεις που θα γίνει την Τρίτη. Λεπτομέρεια: θα είναι ο μόνος πρόεδρος κόμματος που θα βρίσκεται στο τραπέζι.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Βολές Σαμαρά κατά Παπανδρέου»


Στα ύψη ανέβηκε χθες στη Βουλή το πολιτικό θερμόμετρο. Η κυβέρνηση από τη μία, η Ν. Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, αντάλλαξαν πυρά για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, με τον κ. Αντώνη Σαμαρά να βάλλει ευθέως και κατά του κ. Γ. Παπανδρέου με αφορμή την επιλογή να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα του πρωθυπουργού να αναθέτει σε ειδικές επιτροπές τη μελέτη και εισήγηση λύσεων σε σημαντικά προβλήματα , κατά τη διάρκεια περιόδων εθνικής κρίσης. «Νομοθετείτε την παρανομία. Καθιστάτε νόμιμες πράξεις που μέχρι σήμερα θεωρούνταν πολλαπλά παράνομες. Αυτή είναι η εξυγίανση του Δημοσίου; Ή μήπως, η πλήρης νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας;», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει: «Τι είδους απευθείας αναθέσεις εθνικών ζητημάτων σε ξένες εταιρείες έχετε στο μυαλό σας; Έχετε καταλάβει ότι δεν διοικείται Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αλλά Κυβέρνηση δημοκρατικής χώρας; Είναι τροπολογία ντροπής. Να την αποσύρετε αμέσως»!....


Από την 9η σελίδα του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«ΡΗΓΙΛΛΗΣ- Άνοιξαν εθνικά μέτωπα»


Πλήρη ενημέρωση για τις επαφές που είχε στο εξωτερικό ζητεί από τον Γιώργο Παπανδρέου ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς με την επιστροφή του πρωθυπουργού στη χώρα, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την αντιπολιτευτική της τακτική. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως ιδιαίτερα κατά τη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Μπαράκ Ομπάμα «άνοιξαν» πολλά μέτωπα στα εθνικά μας θέματα και κυρίως τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό αλλά και το Σκοπιανό, θέματα τα οποία το επόμενο διάστημα αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις. Στη Ν. Δ. φροντίζουν να υπενθυμίσουν τις ελληνικές κόκκινες γραμμές, καθώς η δυσμενής για τη χώρα εικόνα στο εξωτερικό ίσως εντείνει και τις διεθνείς πιέσεις που δεχόμαστε στα εθνικά θέματα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένουν να δουν και τα πρακτικά αποτελέσματα των συναντήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού.


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ»


…Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Γ. Παπανδρέου σκοπεύει να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες τα κυβερνητικά και κομματικά όργανα και να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε πιο… δυναμικές κινήσεις – παρότι το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Το βέβαιο είναι, ότι παρά τα απτά αποτελέσματα των επαφών το στο εξωτερικό (μεταξύ αυτών, η κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που θα επισκέπτονται τις ΗΠΑ), ο πρωθυπουργός θα πρέπει να διασφαλίσει την άμεση και έμπρακτη αποδοτικότητα των σκληρών μέτρων. Σε αντίθετη περίπτωση, τα κέρδη και η πολιτική στήριξη που αποκόμισε από Ευρωπαίους και Αμερικανούς θα εξανεμιστούν και ο ίδιος θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν, αναμφίβολα, την οικονομία και την κοινωνία στα όριά τους…


«ΠΟΛΙΤΙΚΗ»της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τσελίδα 9 με τίτλο :


«Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή ο Σαμαράς»


Δείπνο στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας παραθέτει απόψε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει καλέσει τα μέλη της «σκιώδους κυβέρνησης» για φαγητό και πολιτική συζήτηση εφ όλης της ύλης σε ταβέρνα του Παγκρατίου. Ο πρόεδρος της ΄Ν. Δ. είχε κάνει αντιστοίχως το τραπέζι και στους γραμματείς του κόμματος, καθώς και στους νεοεκλεγέντες βουλευτές, και οι συνεστιάσεις αυτές έχουν στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος σε ένα πιο χαλαρό κλίμα, πέραν των επίσημων κομματικών διαδικασιών. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες, εν τω μεταξύ, συνεχίζονται, καθώς το Σάββατο πραγματοποιείται θεματική συνδιάσκεψη του κόμματος για την κοινωνική απασχόληση στη Χαλκίδα, ενώ την Κυριακή το έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού, προκειμένου ο επόμενος πρόεδρος της νεολαίας να εκλεγεί από τη βάση. Το «παρών» στο συνέδριο της νεολαίας θα δώσει ο κ. Σαμαράς, ενώ θα γίνει παράλληλα η επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: