Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΛΟΓΩ....ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Απώλειες σημειώνει το χρηματιστήριο 0,32%. Η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος εν αναμονή των εξελίξεων στις Βρυξέλλες είναι η αιτία της αδράνειας.
Μάχες σε εξέλιξη στο Ecofin παρατηρούνται. Οι δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας απο παράγοντες των Βρυξελλών δεν εκφράζουν κάποια ειλημμένη απόφαση καόιου οργάνου αλλά προσωπικές εκτιμήσεις που δεν είναι και σίγουρο ότι θα υπερασπιστούν στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο χαμηλές εξοντωτικά. Το spread σταθερά στις 300 μονάδες βάσης.
Θέσεις παίρνουν αρκετοί στο χρηματιστήριο. Οι τράπεζες εμφανίζουν εικόνα αμυντικών αγορών. Παρ' όλη την πτώση των τιμών που δεν είναι σημαντική υπάρχει αγοραστικό μικρό ενδιαφέρον όχι επιθετικά. Γίνεται το λεγόμενο ''μάζεμα''.
Η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ δεν θα αποβεί εις βάρος της Ελλάδας τόσο όσο της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν θα έχει επι πλέον προβλήματα περισσότερα με το ενδεχόμενο αυτής της εξέλιξης. Όμως το χτύπημα στη καρδιά της Ευρωζώνης θα κλωνίσει συθέμελα όλο το σύστημα. Γι' αυτό, κατά τη δική μας άποψη, η Ελλάδα θα μπορούσε να πει κανείς ότι κατάφερε να μεταδόσει το πρόβλημα στην ΕΕ και καλά έκανε και έτσι είναι. Όμως από την πλευρά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και της Ευρωζώνης χρειάζεται δράση με σύνεση και προοπτική. Κοντά είμαστε στη λύση του προβλήματος. Γι' αυτό και κάποιοι παίρνουν θέση από τώρα. Εμείς το παρατηρήσαμε και το λέμε.
Οι τολμηροί μερικές φορές κερδίζουν και κερδίζουν πολλά περισσότερα από άλλους σε άλλες περιόδους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: