Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ. ΚΙ ΌΜΩΣ!!!

Η ίδια κατάσταση φαίνεται στους πολλούς να υφίσταται στο χρηματιστήριο. Κι όμως πίσω απ' αυτή την εικόνα που φαίνεται κρύβονται τοποθετήσεις. Κάποιοι, όπως λέγαμε και ενωρίτερα, χτίζουν θέσεις. Κι αυτό υφίσταται και στην αγορά μετοχών και στις αγορές των ομολόγων. Κάποιοι αγοράζουν και Ελληνικά ομόλογα παρ' όλο που διατηρούνται οι τιμές spreads στα ίδια επίπεδα.
Κάποιοι, λοιπόν, αγοράζουν ήσυχα, ήρεμα και οργανωμένα. Ποντάρουν στην επιτυχή εξέλιξη των συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες απ' όπου μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νέα.
Αν το spread πέσει κάτω των 290 μονάδων βάσης τεχνικά προβλέπεται περαιτέρω πτώση στα επίπεδα των 270 μονάδων βάσης χωρίς να αποκλείουμε γρήγορη αποκλιμάκωση σε χαμηλότερα ακόμη επίπεδα.
Οι αντιστάσεις που φαίνονται από την πλευρά της Γερμανίας για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας και όχι μόνο δεν μπορεί να συνεχιστούν. Παρ' όλο που υπάρχουν και υποστηρικτές των ίδιων απόψεων στις Βρυξέλλες για μη στήριξη της Ελλάδας φαίνεται μάλλον να το επιχειρούν για εσωτερική κατανάλωση περισσότερο παρά ως συγκεκριμένη σταθερή άκαμπτη πολιτική θέση!!
Αναμένομεν με ανυπομονησία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: