Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :


«Προειδοποιήσεις προς Παπουτσή»


Π ροσωρινά λήξαν θεωρείται το θέμα Παπουτσή στο ΠΑΣΟΚ με έναν όμως σημαντικό αστερίσκο: Ο γραμματέας της Κ. Ο. του κυβερνώντος κόμματος ενημερώθηκε αρμοδίως ότι «στο επόμενο στραβοπάτημα θα φύγει»! Και μόνο το γεγονός αυτό αδυνατίζει εξαιρετικά τη θέση του Χρήστου Παπουτσή και τη δυνατότητά του να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο. Ήδη κάποιοι συνάδελφοί του που έβαζαν στοίχημα ότι θα καρατομηθεί, ανανεώνουν το στοίχημα για το εγγύς μέλλον προβλέποντας ότι ο γραμματέας της Κ. Ο. θα δυσκολευτεί από εδώ και στο εξής να χειριστεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λόγω αμφισβήτησής του από το Μέγαρο Μαξίμου και από κορυφαίους υπουργούς. Αν είσαι μάνα και πονείς, πες μου, θα μείνει ο Παπουτσής;


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το στίγμα της «β» »


Έκρηξη μεγατόνων στην οικονομία αναμένεται να προκαλέσουν οι μειώσουν των μισθών, σε συνδυασμό με το τεράστιο κύμα αυξήσεων στα προϊόντα και στις υπηρεσίες από την αύξηση του ΦΠΑ, που αρχίζει να υπολογίζεται από σήμερα, και του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Μόνο με την αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης αξίας, τα 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να επιβαρυνθούν από΄50 έως 100 ευρώ το μήνα μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων. Όλα τούτα υπό κανονικές συνθήκες και εφόσον οι έμποροι, οι λαϊκές αγορές, τα σούπερ μάρκετ, κ. α. θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων στους φόρους. Αν όμως, συμβεί ό,τι και με τις βενζίνες, όπου οι αυξήσεις έγιναν πολύ πριν από την ημέρα επιβολή του ΦΠΑ, τότε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα είναι μη αναστρέψιμη….


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Τα «κάνατε μούσκεμα» αντί να δώσετε λύσεις… »


Στήριξη της Ελλάδας στο εξωτερικό, αυστηρή κριτική στο εσωτερικό για την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και παραδοχή των ευθυνών και των προηγούμενων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, είναι το τρίπτυχο στο οποίο κινείται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το Σάββατο μίλησε για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική στην προσυνεδριακή διάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Χαλκίδα……….. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση του κ. Σαμαρά από τη Χαλκίδα ότι η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «τα έκανε μούσκεμα» και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα, που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη Ν. Δ………… Το όραμα αντίθετα του κοινωνικού φιλελευθερισμού που υιοθετεί ο κ. Σαμαράς συνοψίζεται σε τρία κομβικά σημεία: Έντιμο και αποτελεσματικό κράτος – ρυθμιστής, υγιής επιχειρηματικότητα με ανταγωνιστικότητα και εξαγωγικές φιλοδοξίες και τέλος, υγιής συνδικαλισμός με κοινωνική αλληλεγγύη, ανεξαρτησία και ευθύνη…


Από τη στήλη «Εν Ολίγοις » του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ.:


ΑΠοφασισμένος να προχωρήσει στην αναγέννηση της Ν. Δ, , μακριά από κάθε είδους εσωστρέφεια – όπως συνέβη στο παρελθόν- και με συμπορευτές του μόνο τα «καθαρά στελέχη», που δεν έχουν προκαλέσει με τις συμπεριφορές τους, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς. Το μήνυμα που εξέπεμψε από τις δύο ομιλίες του το Σαββατοκύριακο, το Σάββατο στην προσυνεδριακή διάσκεψη της Ν. Δ. στη Χαλκίδα και χθες στο Έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας ήταν ξεκάθαρο: « Η Ν. Δ. δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική της. Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας. Δεν καλύπτουμε κανέναν, δεν ευνοούμε κανέναν, όλα στο φως. Όσοι με τη συμπεριφορά τους προσέβαλλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του, δεν έχουν θέση στο κόμμα».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Ευρωπαϊκή περιοδεία»


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πει πολλές φορές ότι στα δύσκολα θα βάλει πλάτη στην Κυβέρνηση. Και για τον λόγο αυτό, αρχίζει ευρωπαϊκή περιοδεία με στόχο, να βοηθήσει όσο μπορεί την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής του περιοδείας είναι οι Βρυξέλλες. Αύριο λοιπόν, ο πρόεδρος της Ν. Δ. είναι προσκεκλημένος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μάρτενς και θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με θέμα την κρίση. Στις 25 του μήνα, βέβαια, θα ξαναβρεθεί στη βελγική πρωτεύουσα, αφού είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ στην ατζέντα υπάρχουν επισκέψεις σε Λονδίνο και Παρίσι που εκκρεμούν μόνον οι ημερομηνίες.


Από τη στήλη «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ » της


«ΕΣΤΙΑΣ» σελ. 3 με τίτλο :


« «Κόκκινη γραμμή» ενότητος στην Νέα Δημοκρατία έθεσε ο κ. Σαμαράς»


Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθή την εσωστρέφεια εντός της Νέας Δημοκρατίας έστειλε χθες ο Πρόεδρός της, μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. «Η κόκκινη γραμμή που θέτω είναι η γραμμή της ενότητας και στην νεολαία και στο κόμμα, εκείνο που δεν θα επιτρέψω και δεν θα ανεχθώ, είναι να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια και στην νεολαία και στο κόμμα», εδήλωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Όπως είπε, η βάσις του κόμματος επιθυμεί ενότητα και δημοκρατία και όχι εσωστρέφεια και διεμήνυσε ότι όσοι με την συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του δεν έχουν θέση στο κόμμα. Ο κ. Σαμαράς έκανε αυτοκριτική για την προηγούμενη πενταετία της Νέας Δημοκρατίας. Ανάλογη κριτική έκανε και το Σάββατο στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκίδα….

Δεν υπάρχουν σχόλια: