Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις 6 το απόγευμα αρχίζει η συνεδρίαση του Eurogroup. Στη συνεδρίαση αναμένεται να αναπτυχθεί και να προσδιοριστεί η στόχευση της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Νομισματικό Ταμείου. Σκοπός του ταμείου αυτού είναι η στήριξη των οικονομιών των κρατών μελών μέσα από Ευρωπαϊκά μέσα και εργαλεία. Δηλαδή να ενισχυθεί ουσιαστικά ο ρόλος της ίδιας της ΕΕ και να καλύψει τα κενά της ένωσης που δεν προβλέφθηκαν ή ακόμη προέκυψαν στην πορεία της λειτουργίας της.
Απέτυχε η τελευταία έκδοση των Ελληνικών ομολόγων αλλά και οι προσωπικές παρεμβάσεις αρχγών κρατών για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας να μειώσει το spread. Απ' ότι φαίνεται σήμερα θα ανοίξει στις 303 μονάδες βάσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πείστηκαν οι αγορές για την επιτυχία των ομολόγων.
Σήμερα φημολογείται ότι υπάρχει σχέδιο στήριξης των Ελληνικών τραπεζών με μηχανισμούς που θα αναπτυχθούν μέσα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό που βλέπουμε τελικά είναι ότι σε όλες τις κατευθύνσεις υπάρχουν σχεδιασμοί, πλάνα, σκέψεις και διάφορα, γιατί για να έχουμε στηρίξεις. Κανείς δεν αναρρωτιέται τι είναι εκέινο που δημιουργεί τα προβλήματα για να έχουμε τους σχεδιασμούς για στηρίξεις. Το σύστημα πάσχει, κάπου δεν πάει καλά. Όλες οι οικονομίες έχουν πρόβλημα, όλα τα κράτη έχουν πρόβλημα. όλοι ζουν με δανεικά, όλοι κρέμονται από τράπεζες, όλες τράπεζες κρέμονται από άλλες τράπεζες!! Τι φταίει τελικά. Κανείς δεν το λέει και κανείς δεν αναρρωτιέται.¨΄Ολοι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα περιστασιακά και πρόχειρα μεταθέτοντάς το για ύστερα!!
Η Ελλ΄δα θα εξακολουθήσει να έχει πρόβλημα και μετά τις επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων και με χαμηλά επιτόκια που επιδιώκει να επιτύχει. Τον Μάιο αν δεν υπάρξει μεγαλύτερη και πιο συγκεκριμένη στήριξη από την ΕΕ τα προβλήματα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα. ήδη συζητείται ότι ακόμη και η Εθνική μας κυριαρχία έχει μπει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Άνοιξαν οι Ευρωπαϊκές αγορές με μικρές απώλειες. Η Γερμανία χάνει 0,03%, η Αγγλία κερδίζει 0,01% και η Γαλλία χάνει 0,04%.
Το ευρώ σε σχέση με το δολλάριο στο 1,3733.

Δεν υπάρχουν σχόλια: