Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΛΙΜΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ

« Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Με ευ-θύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης επανήλθαν στην ενέργεια ανώτατοι αξιωματι-κοί του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν αποστρατευτεί και κατά σύμπτωση (!) έχουν υπηρετήσει στο πα-ρελθόν ως υπασπιστές υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Η παλαιολιθική τακτική της επαναφοράς αποστράτων, που παραπέμπει στην περίοδο του πασοκικού κομματικού όργιου του 1993, συνιστά βάναυση παρέμβαση στην ιεραρχία, καλλιεργεί αισθήματα αδικίας στις τάξεις των στελεχών και πλήττει ευθέως κάθε έννοια αξιο-κρατίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτι-κής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Τασούλας και υπογράμμισε:



«Τους τελευταίους μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις δοκιμάζονται από ένα γενικευμένο κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας, εξαιτίας αντιφατικών και ανεύθυνων διαρροών και δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, γύρω από θέματα σταδιοδρομίας και εξελίξεως του προσωπικού. Συγχρόνως, τα στελέχη νοιώθουν ανυπεράσπι-στοι σε άδικες επιθέσεις, που τους γίνονται, πως δήθεν οι ένστολοι συνιστούν προνομιούχο ομάδα με δή-θεν πλούσιες παροχές.


Από την άλλη πλευρά, ειδικά αυτή την περίοδο, που η προκλητικότητα της Τουρκίας εκφράζεται σε πολλά μέτωπα στο Αιγαίο και στον Έβρο, όπου σημειώνονται πρωτοφανείς απειλές κατά πτήσεων επιτηρήσεως των συνόρων του κοινοτικού οργανισμού FRONTEX, η ανάγκη για υψηλό και αδιατάρακτο φρόνημα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ιδιαίτερα επιτακτική. Και, αντί να φροντίζει η Κυβέρνηση για αυτό το υψηλό φρό-νημα, κάνει ό,τι μπορεί για να το υποσκάπτει.


Τελευταίο δείγμα οι χθεσινές κομματικές επαναφορές στο Πολεμικό Ναυτικό που, δυστυχώς, επιβεβαιώ-νουν και την ολική επαναφορά του κ. Βενιζέλου σε ένα ΠΑΣΟΚ που επιμένει να είναι κολλημένο σε πρα-κτικές του χθες.


Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο που να είναι αντάξιος της αποστολής και του κύρους τους »

Δεν υπάρχουν σχόλια: